• SVE VIJESTI

Od 18. aprila radovi na magistrali. Sve veće gužve postale svakodnevica

Foto: RTCG

Saobraćajne gužve u Herceg Novom su posljednjih mjeseci svakodnevica, a do njih dolazi jer su u toku radovi na dva mjesta duž magistrale od Meljina do Igala. Sanacija klizišta na Toploj počela je sredinom aprila, a trebalo je da bude završena 1. juna.

Stanovnici Herceg Novog proslijedili su Portalu RTCG fotografije na kojim se vide zastoji i kolone i to u Meljinama i na Toploj, gdje se zbog radova saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

„Svaki dan je ovako, na suncu čekamo u koloni, radovi se nekada izvode često i nema radnika uopšte. Ovako dočekujemo i turiste, samo se nadam da će sve ovo brzo da bude riješeno“, napisao je u poruci za RTCG stanovnik Herceg Novog.

Inače 18. aprila počela je sanacija klizišta na Toploj, koje ugrožava dio magistralnog puta M3 kroz Herceg Novi.

Tada je iz Opštine saopšteno da će privremeni jednosmjerni režim saobraćaja biti na snazi od 18. aprila do 01. juna.

Radovi se izvode prema projektu koji je izradio „GeoT“ d.o.o. iz Podgorice, a Uprava za saobraćaj je posao vrijedan oko 450 hiljada eura povjerila kotorskoj kompaniji „Briv Construction“.

"Molimo građane za strpljenje i razumijevanje tokom trajanja radova. Vozače putničkih vozila upućujemo da za saobraćanje u pravcu Meljine-Igalo koriste ulicu Orjenski bataljon, a u pravcu Igalo-Meljine Njegoševu ulicu. Na ovaj način možemo doprinijeti rasterećenju saobraćaja na magistrali, koju svakodnevno koristi veliki broj teretnih i vozila u tranzitu", saopšteno je u aprilu iz pres službe Opštine Herceg Novi.

Pored radova u Meljinama i na Toploj, od 7. juna i u mjestu Zelenika radi se sanacija asfalta.

Izvor: RTCG

PROČITAJTE JOŠ:

Spremite se za haos u saobraćaju - zbog saniranja klizišta zatvaranje magistrale na Toploj



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN