• SVE VIJESTI

Počinje 20. Međunarodni sajam knjiga „Trg od knjige“. Jubilej manifestacije koja ukazuje na značaj knjige i čitanja


Međunarodni sajam knjiga „Trg od knjige“ će biti otvoren u četvrtak, 21. jula na Trgu Hercega Stefana (Belavisti), a moto 20. izdanja je misao Stivena Kinga: „Knjiga je jedinstveni oblik prenosive magije“.

Pozdravnu riječ na otvaranju imaće predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić, a književnik Muharem Bazdulj održaće besjedu pod nazivom „Ivo Andrić: Život u dvanaest mjeseci: biografski kroki“.

Tokom osam sajamskih večeri poštovaoci pisane riječi imaće priliku da uživaju u kvalitetnom i raznovrsnom programu, kao i da pronađu knjige za sebe.

Na Sajmu će biti predstavljena nova izdanja, a u okviru prodajno-izložbenog dijela učestvovaće preko trideset izdavača iz zemlje i regiona. Autori i izdavači iz Boke Kotorske, kao i prethodnih godina, imaće mogućnost da predstave svoja izdanja na štandu Bokeljskog izdavaštva. Tradicionalno će biti dodijeljene nagrade: Najljepša knjiga, Najbolja edicija, Izdavački poduhvat godine i Najljepša dječija knjiga.  

I ove godine organizatori Sajma su Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi i JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg-Novi. Pokrovitelji su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg-Novi, a sponzori: Institut Igalo, hotel Play Igalo, RTV Herceg-Novi, dnevne novine Dan, JadranBoka Herceg-Novi i Adria TV Podgorica.

Radno vrijeme Sajma je od 19.00 do 24.00 časova. Večernji programi počinju u 21.00 čas, sa izuzetkom programa za djecu koji počinju u 20.30 časova. Ulaz za sve programe i prodajni dio Sajma je slobodan.

Izvor: Opština HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN