• SVE VIJESTI

Objavljen naknadni konkurs za upis učenika u srednje škole


Ministarstvo prosvjete objavilo je Naknadni konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2022/2023. godinu.

Kao i u junskom roku, prijava na Konkurs podnosi se elektronski na adresu www.upisi.edu.me. Učenik koji prvi put koristi aplikaciju za upis potrebno je da se prethodno registruje. Prijavljivanje učenika je 17, 18. i 19. avgusta. Učenici će moći da se za upis prijave i u školi, ukoliko iz nekog razloga imaju problem pri elektronskoj prijavi.

Za učenike koji se nisu upisali u prvom upisnom roku kao i za one koji su polagali popravne ispite iz predmeta devetog razreda, mjesta ima dovoljno u svim opštinama.

U novskoj Srednjoj školi "Ivan Goran Kovačić" mjesta ima za još

Opšta gimnazija - 27 učenika

Turizam, trgovina i ugostiteljstvo 

Obrazovni program (nivo IV1)        

- Gastronom - 9 učenika

Obrazovni programi (nivo III)

Prodavač* - 7  učenika

- Konobar* - 10 učenika

Ukupan broj upisnih mjesta za učenike srednjih škola za školsku 2022/2023. godinu u avgustovskom upisnom roku je 2925.

Na programima u trogodišnjem trajanju broj upisnih mjesta je 948, na programima u četvorogodišnjem trajanju je 1329 upisnih  mjesta dok je broj mjesta za program gimnazije 641 a za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 91.

Učenici koji se odluče da se obrazuju po programima u trogodišnjem trajanju imaju mogućnost uključivanja u dualni oblik obrazovanja. Za ove učenike Ministarstvo prosvjete obezbjeđuje naknade za učenike prvog i drugog razreda. Naknadu u trećem razredu obezbjeđuje poslodavac. Naknada učenicima prvog razreda je 10%, drugog razreda 15% i trećeg razreda 20% prosječne neto zarade. U prvom razredu učenici su jedan dan kod poslodavca, u drugom dva i u trećem tri dana kod poslodavca.

Izvor: Ministarstvo prosvjete

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN