• SVE VIJESTI

Rambo "pita za druga": Koliko košta taj nedostižni kanader? Moramo li čekati da izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno


Cr­noj Go­ri su neo­p­hod­na mi­ni­mum dva ka­na­de­ra za ga­še­nje po­ža­ra, jer su ak­tu­el­ni po­ža­ri po­ka­za­li ko­liko je na­ša dr­ža­va ne­pri­pre­mlje­na za ade­kvat­nu re­ak­ci­ju u ovakvim si­tu­a­ci­ja­ma.

Crnogorski muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus je “pitao za druga” koliko košta taj nedostižni kanader?

“Koliko košta taj nedostižni kanader? Koliko se godišnje zaradi od turizma? Kakva je kaznena politika za namjerno ili slučajno izazivanje požara? Odvaja li se na protivpožarnu zaštitu neki dinar od ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma? Da li iko misli o vatrogascima, njihovoj opremi, tehnici prije nego požar bukne, ili 3 dana nakon što ga s teškom mukom, uz povrijede, ranjavanja, ljudske žrtve ugase?

Da li ćemo svi žmuriti pred ovim opominjućim ožiljkom, likujući kako je naša kuća bezbjedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen? Treba li da pišemo peticiju da se kupe kanaderi? Da li i narod i vlast razumiju da će svake godine biti sve gore? Da li će se naivni i indoktrinirani narod i zbog ove teme nacionalno prebrojavati?

Moramo li da čekamo da stvarno izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno.

Pitanja važe za sve naše narode i narodnosti i njihove države – koje nemaju kanader, koji ga imaju, ali im ne radi, ili koji su ih imali, pa prodali.

"Pitam za druga”, rekao je Rambo.

Izvor: CDM

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN