• SVE VIJESTI

Restrikcije vode od 5. do 14. septembra. Evo rasporeda kada će voda biti puštana. Voda za Žvinje iz cistjerne


Dopisom “Elektroprivrede Republike Srpske”, tj. njihovog zavisnog sistema “Hidroelektrane na Trebišnjici” i “Hrvatske elektroprivrede” (HEP) Proizvodnja, pogon HE “Dubrovnik” , Hercegnovski "Vodovod i kanalizacija" doo, obavješteno je da će se započeti remontne aktivnosti na energetskoj opremi, uključujući pregled dovodnog tunela između dvije hidroelektrane. Iz tog razloga biće ispražnjen tunel pa tako i obustavljen dotok vode za Herceg Novi, od vodostana “Plat” u Konavlima.

Bezvodno stanje tunela najavljeno je u terminu od 5. do 14. septembra, u 24:00 h. Pražnjenje tunela započinje 4. septembra u 22 sata, a treba očekivati najkasnije do 15. septembra, do 12 sati, da će voda u punom kapacitetu biti puštena u hercegnovski sistem, nakon obaveznog tretmana za higijensku ispravnost vode za piće, na FS “Mojdež”.

Raspoložive količine vode u rezervoarima hercegnovskog sistema su 12.000 m3. Za sistem snabdijevanja potrošača u Herceg Novom, tokom ovih 10 dana biće na raspolaganju voda iz lokalnih izvorišta, najznačajniji je udio Opačice, kao i količina iz sistema Regionalnog vodovoda. 

Dogovorom sa “Regionalnim vodovodom Crnogorsko primorje” preuzeće se 50l/s, i tako po prvi put staviti u funkciju novi dio regionalnog sistema snabdijevanja u pravcu od Tivta ka Herceg Novom (u ranijem periodu je korišten stari cjevovod sa pumpama iz lokalnog tivatskog sistema). Ukupna raspoloživa količina vode biće 240 l/s.

Kako raspoložive količine vode neće biti dovoljne za kontinuirano snabdijevanje cijele  opštine, svih visinskih zona, neophodno je uvođenje restriktivnog režima, s tim da će naselja Kamenari i Bijela biti izvan tog režima.    

Plan distribucije vode biće po slijedećem rasporedu:

- naselja od Sutorine do Savine od  7.00 do 09.00  i od 19.00 do 21.00 časova,

- naselja od Meljina do Bijele od 5.00 do 7.00  i od 17.00 do 19.00 časova,

- naselja Bijela i Kamenari će imati kontinuirano vodosnabdijevanje vodom iz Regionalnog vodovoda,

- naselje Žvinje će se snabdijevati cisternom po potrebi kao i druga naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobiti vodu.

Kontakt telefon za naručivanje cisterne 067 213 810 a kontakt telefoni za informacije 067 700 602, 321-473.

Vrijeme trajanja vodosnabdijevanja direktno zavisi od položaja potrošača u odnosu na pripadajuće rezervoare. Ukoliko dođe do bitnijih promjena u sistemu vodosnabdijevanja potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.

Iz Vodovoda ujedno mole potrošače da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi istu mogli isporučivati u navedenim vremenskim intervalima.

Posebno mole vlasnike bazena za plivanje, kojih u našoj opštini ima 200, da u ovom periodu od 4. do 15. septembra ne vrše punjenje ili dopunjavanje svojih bazena vodom iz sistema. Takođe, skreću pažnju potrošačima da prethodno restriktivnom režimu snabdijevanja, pregledaju svoje hidrofore i otklone eventualne nedostatke.

Izvor: Vodovod HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN