• SVE VIJESTI

(VIDEO) Požar na Njivicama: Avion vojske uključen u gašenje. DZVS: Situacija više nije alarmantna


I dalje je aktivan požar u hercegnovskom naselju Njivice, ali situacija nije alarmantna, poručuje u izjavi za Portal RTCG direktor Direktorata za vanredne situacije Miodrag Bešović. On kaže i da se u gašenje požara uključio avion MUP-a Crne Gore

Podsjećamo, ranije danas je vatra progutala jedan napušteni objekat. I dok iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi kažu da je situacija nije nimalo dobra, Bešović kaže da nije alarmantna.

U gašenje požara će biti uključen i helikopter Vojske Crne Gore koji je bio angažovan u akciji spašavanja jedne osobe na Durmitoru.

"Avion MUP-a se uključio u akciju gašenja požara, očekuje se i vojni helikopter. Kontaktirali smo kolege iz Hrvatske, ali je njima aktivan požar u zaleđu Dubrovnika, zbog čega sada nijesu u mogućnosti da nam izađu u susret", rekao je Bešović.

Ukoliko se situacija u Hrvatskoj smiri, a u Herceg Novom pak pogorša, stići će i pomoć iz komšiluka.

"Za sada ne bih rekao da je stanje alarmantno, požarna linija je dva linija. Došli su na ispomoć Dobrovoljno vatrogasno društvo Boka i kotorska Služba zaštite i spašavanja, oni štite objekte, ali nam vjetar pravi probleme", rekao je Bešović.

Na pitanje da li vjetar može ugroziti i akciju gašenja požara iz vazduha, Bešović je pojasnio da je "zbog meteo uslova kasnila pomoć iz vazduha".

Sada se, kaže, situacija stabilizovala.

Ranije su nam iz Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi kazali da je bilo ugroženo 15-ak kuća.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN