• SVE VIJESTI

Stvari za dom, garderoba, usluge, auto... - 34 stvari koje nikada ne bi trebali kupovati po punoj cijeni


Kupovina bicikla van sezone, dobijanje madraca iz snova na popustu, kupovina vina u kutijama - postoje načini da izbjegnete pražnjenje novčanika, a da ne propustite stvari u kojima uživate. Nekoliko minuta istraživanja, nekoliko pametnih savjeta i malo fleksibilnosti zadržaće vaš novac u banci i osmijeh na licu. Život ne čeka, ali kada nešto želite, možete uštedjeti.

Kupite novi bicikl bez da vas odvedu na vožnju

Možda želite bicikl za putovanje na posao, za održavanje forme ili samo za zabavu. Kako biste izbjegli plaćanje pune cijene za novi bicikl, obratite se lokalnoj trgovini bicikala i saznajte kada dobijaju najnovije modele. To će vas obavijestiti kada će rasprodati prošlogodišnje modele po sniženoj cijeni.

Ako jednostavno ne možete čekati, možete pokušati pregovarati o priboru ili održavanju, budući da trgovine imaju više prostora za ponudu za te proizvode i usluge.

Ušteda na Hi-fi zvučnicima zvuči kao muzika za vaše uši

Hi-fi zvučnici oživjeće vašu muzičku kolekciju, ali mogu koštati znatnu količinu novca. Nadogradite svoje iskustvo slušanja imajući na umu kvalitet i zvuk umjesto stila. Specijalizovane trgovine su dobra opcija jer će imati veći izbor, mogućnosti garancije i rasprodaje.

Provođenje određenog vremena u trgovini slušajući razne marke pomoći će vam da pronađete najbolje zvučnike koji odgovaraju vašem budžetu - što je zaista muzika za vaše uši.

Novi namještaj bez trošenja novca

Namještaj može biti skup, a to koji namještaj vam treba mijenja se ovisno o tome gdje se nalazite u životu. Izražavanje vašeg ukusa i stila može biti pristupačno ako posjetite nezavisne izložbene prostore umjesto odlaska kod većih trgovaca.

Kad pronađete nešto što vam se sviđa, sjetite se da su izložbeni modeli obično sniženi, stoga dobro pogledajte što je izloženo prije naručivanja iz kataloga.

Kupite svoj novi automobil u pravo vrijeme

Plaćati punu cijenu za novi automobil koji izgubi pola vrijednosti čim ga odvezete - ne hvala! Nakon što istražite model koji želite kupiti, pričekajte do kraja mjeseca. Trgovci obično nastoje ispuniti svoju kvotu, što za vas znači fleksibilnost cijene.

Tada se možete odvesti znajući da ste dobili bolju vrijednost za svoj novac.

Kućni ljubimci: Vaš novi najbolji prijatelj vas čeka

Dodavanje kućnog ljubimca vašoj obitelji lijepa je i korisna stvar. Mnogo je domaćih životinja u skloništima koje čekaju da budu udomljene u domove pune ljubavi. Prilikom odabira budite realni o tome šta će odgovarati vašem životnom stilu. A novac koji ste uštedjeli možete potrošiti na igračke za svog novog najboljeg prijatelja.

Iznajmljeni instrumenti su muzika za vaš džep

Osim ako se ne pridružujete simfoniji, nikada ne biste trebali platiti punu cijenu za muzički instrument. Uprkos našim najboljim namjerama, gitare i bubnjevi često završe skupljajući prašinu u ćoškovima i rasprodani za bagatelu. Ako baš želite učiti, unajmite instrument. To je sjajan način da testirate svoju predanost prije nego što odmah zaronite.

Madraci: Uštedite na dobrom snu

Volimo naše madrace. Udobnost i odmor izuzetno su važni da bismo se osjećali najbolje. I iako se može činiti da će vam plaćanje više cijene donijeti dobre snove, istina je da možete pregovarati o madracu.

Za trgovce su velike marže. Dakle, budite sigurni i dobro spavajte, sanjajući sav novac koji ste uštedjeli.

Knjige: Čitajte više za manje

Knjige se nikada ne smiju kupovati po punoj cijeni. Strastveni čitaoci znaju da je prosljeđivanje knjiga prijateljima, korištenje lokalne biblioteke i kupovina putem interneta prava stvar. Popularne knjige uvijek će ići u prodaju.

I može biti zabavno isprobati novog autora, posebno kada se ne osjećate financijski obaveznim kupiti knjigu.

Tamponi i drugi pribor za ličnu higijenu

Žene znaju da su tamponi skupi. Srećom, postoje mnoge robne marke koje nude isti proizvod po povoljnijoj cijeni. Stvaranje zaliha tokom rasprodaje ili kupovina na veliko još je jedan način da ne platite punu cijenu.

Budite pametni i recite prijateljima kad vidite ponudu, dame.

Zimska jakna: napravite svoj zimski modni dojam

Zimska jakna je modni izričaj. Mora biti dovoljno topla da vas zaštiti od hladnoće i dovoljno moderna da bude vaš izgled najmanje tri mjeseca. Puna cijena može biti vrlo skupa ako tražite kvalitet.

Najbolje vrijeme za kupovinu jakne je februar ili mart, kada trgovci počnu donositi proljetne stilove i stavljati kapute i čizme na akciju.

Masaža: Iskoristite toplice u svom području

Masaža je poslastica i luksuz. To znači da nema obaveze da se ograničavate kada birate gdje ćete ići. U mirnim danima i van sezone mnogi hoteli i banje nude ponude. Bilo da preferirate opuštanje, shiatsu stil ili nešto treće, nekoliko minuta online pretraživanja isplatiće se na stolu za masažu.

Članarine u teretani

Članstvo u teretani čini se kao odlična ideja, sve dok ne shvatite da je prošla dva mjeseca niste ni koristili. Članstva s punom cijenom namijenjena su ljudima koji su već predani tom stilu života. Zato prvo kupite nekoliko propusnica.

Biti najjači, najzdraviji je prekrasno ali osjećaj krivice zbog rasipanja novca nije način da postignete svoje ciljeve.

Dječje cipele

Dječje cipele moraju biti udobne, praktične i zabavne. Teško je kupovati ih po punoj cijeni kada znate da ubrzo više neće odgovarati. Neke trgovine imaju popuste za lojalnost, što može pomoći.

Takođe, razmislite koliko pari zapravo treba djeci. Kad im stopala steknu stvarnu veličinu nakon naglog rasta, onda možete potrošiti malo više.

Kuhinjski dodaci

Kuhinjski dodaci mogu biti zabavni za poseban obrok, ali nakon toga samo zatrpaju vaš prostor. Preša za bijeli luk je brza, ali možda je vaša vještina sjeckanja nadmaši. Investirajte u dobre noževe i alate koje ćete koristiti svakodnevno. Uštedite plaćanjem pune cijene za višenamjenski alat koji je dobro napravljen i trajat će. Učinit ćete uslugu sebi i svojoj kuhinji.

Stono vino

Stono vino možete poslužiti uz obrok ili ga odnijeti nekome na poklon. Kad pronađete bocu u kojoj uživate, kupite paket. Moguće su značajne uštede na sanduku vina u odnosu na jednu bocu, što znači da se možete opustiti i uživati.

Osjećat ćete se kao velikodušni domaćin i nitko neće posumnjati u vašu tajnu smanjenja troškova.

Potrepštine za kućnu kancelariju

Potrepštine za kućnu kancelariju mogu postati stalan izdatak. Iskoristite doba pred i u početku školske godine i pronaći ćete velike popuste na osnovne stvari u velikim trgovačkim lancima. Napravite malo skladište za sebe i s vremenom ćete primijetiti kako se male uštede povećavaju.

Antikviteti

Antikviteti donose šarm i osobnost u vaš prostor. Zaljubiti se u nešto lijepo ne znači da morate platiti punu cijenu. Osim ako nemate posla s jedinstvenim komadom koji ima posebno porijeklo, cijene se temelje na ponudi i potražnji.

Ako ne dobijete cijenu za koju mislite da je fer, vratite se u trgovinu nekoliko dana ili sedmica kasnije. Ako je vaš predmet još uvijek tamo, ponovo ponudite. Vaš interes i upornost će se isplatiti.

Dekoracije za zabave

Dekoracije za zabavu su divne na dan događaja, a onda postanu beskorisne. Ako vam se sviđa boja ili tema, birajte komade i ukrase aktuelne tokom cijele godine. Čuvajte ih u kutiji i ponovno ih upotrijebite za svaki događaj koji organizujete. Umjesto da trošite mnogo novca na stvari koje ćete baciti, imaćete i kolekciju svečanih uspomena.

Mobilni telefoni

Mobilni telefini su svakodnevni alat. Moderno je imati najnoviju tehnologiju, ali je li to potrebno? Zašto plaćati punu cijenu za moderan telefon koji vam i ne treba? Često ga direktna kupovina čini pristupačnijim. Obratite se svom operateru da se raspitate o telefonima koji nisu ovogodišnji modeli i uštedite.

Iznajmljivanje automobila

Postoji mnogo jednostavnih načina da uštedite novac na unajmljenom vozilu. Glavni među njima je korištenje vaše kreditne kartice za pokriće osiguranja od štete od sudara. Provjerite kod izdavača kartice je li to uključeno, a ako jeste, ne morate kupiti ovu vrstu osiguranja. Ostali savjeti za rušenje cijena uključuju rezervisanje na lokacijama koje nisu na aerodromima kao i rezervisanje što je moguće ranije i slično.

Kablovska TV, kućni telefon i internet usluge

Prijetnja raskidom ugovora za bilo koju od ovih digitalnih usluga može učiniti čuda, kao i razgovor o prelasku na drugog operatera koji nudi niže ili promotivne cijene. Bilo smanjenjem troškova pojedinačnih usluga ili njihovim spajanjem po nižoj ukupnoj cijeni, telekomunikacijske će se kompanije često povinovati kako bi vas zadržale kao kupca.

Osiguranje

S raznim web-mjestima koja vam omogućuju poređenje cijena osiguranja kuće i automobila, lako je saznati plaćate li preplaćene polise. Skrenite pažnju vašem postojećem osiguravaču na ovu informaciju i mogli biste se iznenaditi koliko brzo padaju cijene za vas. Ako ne, onda već znate da ćete promjenom uštedjeti novac.

Naknade za kreditne kartice

Prijavljivanje za novu kreditnu karticu može biti vrlo jednostavno i privlačno, osobito kada novi izdavač nudi nisku promotivnu naknadu za prijenos stanja. Tada nazovete svog trenutnog izdavača kartice i tražite od njega da izjednači ili nadmaši stopu svoje konkurencije.

Nakit

Nezavisni draguljari posebno su otvoreni za cjenkanje oko cijena, koje mogu padati što duže predmet stoji u vitrini. Takođe je vrijedno napomenuti da mnogi prodavači nakita rade na proviziju, što znači da mogu smanjiti cijenu artikla smanjenjem provizije koju dobivaju od prodaje. Manja provizija je bolja nego nikakva provizija, zar ne?

Medijske pretplate

Zadržavanje pretplatnika koji plaćaju od najveće je važnosti za novine, časopise, usluge satelitskog radija i druge medijske kompanije. Iz tog razloga često će smanjiti stope obnavljanja pretplate kada im vjerni kupci zatraže uštedu.

Naočare i kontaktna sočiva

Velik dio troškova naočara na recept sastoji se od naknada i usluga. Smanjivanjem ovih fleksibilnih naknada u zamjenu za vaše korištenje njihovih usluga, optička trgovina može smanjiti troškove novih naočara ili kontaktnih sočiva.

Popravke automobila

Velik dio finansijskih izdataka uzrokovanih popravcima automobila ukorijenjeno je u naknadi rada po satu, koju može prilagoditi servis koji obavlja posao. To se posebno odnosi na manje lokalne firme koje se oslanjaju na redovne mušterije. Ako procjena premašuje ono što želite platiti, raspitajte se o ovoj vrsti dogovora.

Poklon kartice

Zahvaljujući raznim internetskim tržištima za neželjene darovne kartice, ovi pokloni mogu se kupiti za manje od nominalne vrijednosti. Ovo vam može pomoći da uštedite novac na bilo čemu...

Potrošačka elektronika

Kao i kod mobilnih telefona i zvučnika, plaćanje preporučene maloprodajne cijene proizvođača za elektroničku opremu kao što su prijenosni i stoni kompjuteri, televizori i stereo oprema može se izbjeći jednom jednostavnom stvari: čekanjem. Dajte sebi vremena i puna cijena bilo koje od ovih stavki gotovo će sigurno pasti.

Roštilji

Baš kao i spremanje savršenog srednje pečenog odreska, vrijeme je sve kada se radi o kupovini roštilja za manje od pune cijene. S obzirom na to da mnoge trgovine snižavaju cijene kako bi ispraznile ljetne zalihe, jul i avgust su iznenađujuće dobro vrijeme za pronalazak dobre cijene roštilja i opreme za roštiljanje.

Kosilice

Iako ćete možda morati još malo pričekati da kosilicama padnu cijene, trgovine za kućne potrepštine obično počinju "čistiti" zalihe početkom septembra. Oni ne žele da te glomazne kosilice ispunjavaju skladišni prostor koji bi se mogao koristiti za, na primjer, freze za snijeg, zar ne?

Formalna odjeća

Ako ne očekujete da ćete nositi vjenčanicu, matursku haljinu ili smoking više od nekoliko puta, najam ove vrste odjeće finansijski ima smisla. Ako je već morate imati, cijene vjenčanica obično najviše padnu u novembru i decembru.

Autorsko umjetničko djelo

Kako umjetnik uopšte određuje cijenu svog rada? Velik dio toga ima veze s vrijednošću vremena utrošenog na stvaranje, što se naravno može smanjiti ovisno o tome koliko umjetnik ili prodavač - galerija želi ostvariti prodaju. Kombinirajte to s činjenicom da mnogi galerijski prodavači rade na proviziju, a fleksibilne cijene su normalna stvar.

Lijekovi na recept

Raspitivanje kod apotekara o programima popusta i generičkim alternativama može pomoći u smanjenju troškova lijekova na recept. Takođe je dobra ideja provjeriti koliko je "poželjan" status vaše apoteke kod osiguravača jer bi i to moglo uticati na cijene lijekova.

Izvor: espressocommunication.com

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN