• SVE VIJESTI

U subotu 15. Morinjska gitarijada. Nastupaju Mikrokozma, Cardinal Point i Sanitarium


Sutra (subota 3. septembar) će se na plaži u Morinju održati Morinjska gitarijada. Kao i mnoge, i ova manifestacija pauzirala je dvije godine zbog pandemije korone, a ove godine održava se 15. put. Na ovogodišnjem izdanju nastupiće 3 benda:

Gitarijadu će u 21 h otvoriti bend “Mikrokozma” koji su u Podgorici jula 2011. godine, osnovali Enes Zejnilović (gitara, rođen u Prištini 1987), Nikola Tomić (bas, vokal, rođen u Bijelom Polju 1977) i Stanislav Nikičević (bubnjevi, rođen u Nišu 1966).

Prvi nastup je bio tog ljeta na White Field Jazz festivalu u Bijelom Polju. Tokom sledećih godina često su nastupali po Crnoj Gori na festivalima, u klubovima, ali i na pjesničkim večerima.

Prvi album "Mikrokozma" je objavljen pod izdavačkom kućom Dallas records krajem 2015. godine, a njihov drugi album “Ulicom Slobode” (2021)

Muzički kritičari su saglasni – “Mikrokozma” čuva onaj prefinjeni i prepoznatljivi zvuk rok muzike iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Prema najavama organizatora, u 22:50 nastupiće bend "Cardinal Point" koji je nastao početkom 2021 god. u Vranju. 

Bend su osnovali Milan Stojković (bubnjevi) i Dejan Mitić (bas gitara). Ostali članovi su Darko Trajkovski (vokal,gitara) i Nemanja Dejanović (gitara). 

Pravac njihove muzike može da se okarakteriše kao "southern/stoner/hard rock". 

Bend je učestvovao na brojnim takmičarskim festivalima u kojima su redovno bili nagrađivani od strane žirija. Na svom posljednjem takmičarskom festivalu čuvenom Demo festu u Banja Luci su osvojili nagradu publike. 

Njihov album "Spit On Trust And Reliance" je proglašen za najbolji debi album 2015.god. i našao se među 30 najboljih u regionu. Do kraja godine bend će objaviti i svoj drugi studijski album.

Tačno u ponoć, nastupiće beogradski metal bend "Sanitarium".

Ono što opisuje Sanitarium je nenormalna količina energije koju ostavljaju na bini i kontakt sa publikom. Na binu izlaze kostimirani, sa svojim alter-ego likovima gde svako ima svoju ulogu. 

Bend je pobjednik nekoliko takmičarskih festivala, među njima su Zaječarska Gitarijada i Bunt Rock Festival.

Podsjetimo, ova tradicionalna muzička manifestacija pokrenuta je 2006. godine u Morinju od strane članova lokalnog rock benda Epitaf.

Sponzori manifestacije su Opština Kotor, Turistička Organizacija Opštine Kotor, Traffic - Podgorica, Edi & Pavle & Marin, Old Town Hostel - Kotor, Boka Gardens - Kostanjica, Grota plažni bar - Orahovac, Fish Computers - Bijela, Plažni bar Pilot - Morinj, Mjesna Zajednica Morinj. 

Izvor: Morinjska gitarijada Facebook

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN