• SVE VIJESTI

(VIDEO) Konkurs za prijem novih članova hora "Cvrkutići". Moguć nastup i na manifestaciji "Radost Evrope"

Dječiji hor "Cvrkutići" sa nastupa na "Folklore festival with song and dance 2021" / Foto: screenshot YouTube kanal "Svaštara TV

Dječiji hor "Cvrkutići" prima nove članove. U toku je konkurs za prijem djece u hor a koja su uzrasta od 6 do 15 godina.

Kako za naš news-blog kaže Lidija Ivanović, muzički mentor i dirigent hora. plan je da u oktobru hor sa novim članovima već bude formiran.

Konkurs je stalno otvoren dok će, u zavisnosti od interesovanja, biti organizovane i audicije.

A da su "Cvrkutići" sve aktivniji i sve veći simbol grada, pokazuju i sve brojniji nastupi na, kako gradskim, tako i državnim ali i regionalnim manifestacijama na kojim u pravilu pokupe sve simpatije publike.

tekst se nastavlja...

Podsjećanja radi, "Cvrkutići" su bili domaćini prvog međunarodnog festivala dečijih amaterskih horova "Pored mora pjevati se mora" održanog u maju ove godine u našem gradu, zatim su bili učesnici velike manifestacije "Biram radost" održanoj u okviru Uskršnjih praznila a u organizaciji TO HN, potom hor "Cvrkutići" otvorio je ove godine Dečiji festival pozorišta u Kotoru, a redovni su predstavnici Crne Gore na međunarodnom Festivalu folklora "Folklore festival with song and dance" koji se takođe održava u Herceg Novom tokom ljetnjih mjeseci, što su samo neki od velikih i važnih događaja.

Značajne aktivnosti čekaju ih i do kraja ove kao i u narednoj godini, a za čitaoce Svaštare, samo neke od njih, otkriva naša sagovornica.

"Pripremamo se za novi festival horova u maju iduće godine, imamo najavu da ćemo biti pozvani kao učesnici manifestacije "Radost Evrope" u Beogradu, za 2023. godinu, a tu su i festivali gde očekujemo rezultate konkursa na kojima smo aplicirali i učešće naših solista." - otkriva Lidija Ivanović uz zaključak da se pripremaju za snažni start za 2023.

Svi zainteresovani djecu na konkurs mogu prijaviti putem telefona: 069/291-577 i 069/346-216.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi susret dječijih horova "Pored mora, pjevati se mora": Dječija pjesma vraća se na kulturnu scenu




Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN