• SVE VIJESTI

Prva Trotinetijada - spektakl kakav nam je stvarno potreban


Ako je ovog vikenda postojalo idealno mjesto na kojem treba biti onda je to svakako Omladinski park u Igalu a događaj - pravi mali spektakl - Prvo izdanje Trotinetijade.

Ukoliko niste upućeni, mogli biste pomislili da je, po nazivu, riječ o nekoj izložbi ili takmičenju vezanom za sveprisutne i sve popularnije trotinete. Bili biste u pravu, ali samo donekle. Naime, riječ jeste o, pa hajde da ga nazovemo, takmičenju, ali, iako se vrti oko trotineta, daleko su zanimljiviji njegovi akteri - klinci uzrasta od 2 do 5 godina.

Događaj je organizovao JPU "Naša radost" iz Herceg Novog u sklopu proslave Dana grada a osmišljen je u okviru programa "Centra izvrsnosti" Ministarstva prosvjete i pokazao se kao - pun pogodak što dokazuje i izuzetno dobra posjećenost kao i broj djece, tj"takmičara", kojih je bilo čak 400 iz svih Novskih vrtića ali i iz Bara. Sve je praćeno budnim očima 33 vaspitačice a uz dobru zabavu klinci su na zanimljiv način sticali saznanja o bezbjednosti u saobraćaju od pripadnika MUP-a HN, čime je događaj dobio i poučni i edukativni karakter.

Ko se prvi lično i imenom dosjetio bilo bi ovom prilikom zanimljivo znati jedino da bi se toj osobi ili osobama iskreno čestitalo jer su ovakvi događaji prava radost i vrhunska zabava ne samo za klince, koji su uživali, već i za njihove roditelje ali i sve, kako već rekosmo, zaista mnogobrojne posjetioce koji su mogli, makar na par sati, i sami postati djeca i uživati u magiji i šou koji samo klinci mogu prirediti. 

Ali, klinci su odraslima ovom prilikom i ne znajući očitali jako bitne životne lekcije koje uporno, što slučajno spletom okolnosti, a što i namjerno, stariji zaboravljaju. 

Odrasli su se tako mogli podsjetiti da nikako i nikad ne smiju ubiti dijete u sebi, da bi nam svima mnogo pametnije bilo da se kad god možemo prepustimo malim, sitnim, životnim radostima i što češće odmaknu od politike, sukobljavanja, raskola, pakosti... Da ponovo otvore umove i da se otarase glupih i zaostalih predrasuda jer među "takmičarima" uopšte nije bilo bitno ni ko je ko ni ko je kakav ni ko je odakle i slične gluposti jer su svi zajedno bili u odličnom provodu i igri na malom "partiju" u parku... 

I bilo je lekcija još samo ako je neko htio da ih "pokupi", na šta svim malim i PREslatkim takmičarima mi odrasli od srca trebamo zahvaliti, baš kao što im trebamo zahvaliti i na pravom, jako često smiješnom, šaljivom, otkačenom i veselom spektaklu koji su nam svojim vozačkim "umijećem" priredili.

I, da, recimo i to da pobjednika jednostavno nije bilo - štaviše - svi su, ustvari, bili pobjednici i to potpuno zasluženo! Tvorcima, iskreno se nadamo, tek prve i u budućnosti sve masovnije Trotinetijade sve čestitke, a vi, odrasli, pamet u glavu! Ja već sada nastavljam sa svojim malim "djetinjarijama" dalje od web-portala, vijesti, Dnevnika... Ovog popodneva sa ukućanima na rasporedu je "Ne ljuti se čovječe" a dok se tabla ne namjesti, YouTube preporučuje Duška Dugouška i Tom & Jerry. A vi?

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN