• SVE VIJESTI

Registarskih tablica već duži period nema, MUP ćuti, građani revoltirani


Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) već duži period ima problem sa obezbjeđivanjem registarskih tablica. Građani tvrde da više mjeseci čekaju da podignu registarske tablice. Kad će ovaj problem biti riješen nije poznato jer iz MUP-a danima ne odgovaraju na pitanja CdM-a.

vaj višemjesečni problem stvorio je probleme u cijelom sistemu.

CdM je pitao i MUP da li policija ima pravo da kažnjava vlasnike vozila koja nemaju tablice, jer problem nije do vlasnika prevoznog sredstva već do države, tj. nadležnog resora, ali ni na to pitanje odgovor nije stigao.

MUP je dva puta ove godine raspisivao tender za nabavku regostarskih tablica ali još nijesu uspjeli da sklope ugovor.

Mediji, su ranije objavili da je MUP izbjegavao da odgovori na pitanje kada i kako će problem biti riješen konkretnih odgovora nije bilo. U jednom trenutku su iz resora na čijem čelu je Filip Adžić navodili da je i sajber napad na IT infrastrukuru Vlade, onemogućio da se u zakonom propisanom roku odgovori na sve zahtjeve za izdavanje registarskih tablica.

Međutim, to se pokazalo kao netačno jer jednostavno tablica nema.

MUP-ov tender za nabavku tablica od 25. maja je propao, pošto su ponude bile neispravne, a i jedna firma se žalila.

I tender koji je raspisan 2. avgusta je još u toku, a žalbu zbog, navodnog kršenja procedura podnijela je firma Bajić – GBB, i to nakon što je MUP odlučio da posao povjeri drugoj firmi. Žalba je odbijena i MUP je ostao pri ranijoj odluci, ali se još uvijek čeka ishod postupka.

Kad će građani moći do podignu registarske tablice još uvijek nije poznato. Jedino što je evidentno u ovom trenutku je da MUP izbjegava odgovor na ovo pitanje.

Izvor: CDM

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN