• SVE VIJESTI

Za opstanak bolnice - sve je na nama! NVO Diabet life poziva građane na blokadu gp Debeli brijeg

Foto: Hercegnovska svaštara

Hercegnovsko udruženje osoba oboljelih od dijabetesa NVO Diabet life pozvalo je sve građane, a prije svega osobe sa dijabetesom, na predstojeći protest - blokadu GP Debeli brijeg u cilju očuvanja bolnice Meljine.

"U nekoliko navrata naše udruženje isticalo je neophodnost opstanka bolnice Meljine. Zaista je, u ovom trenutku, kada je bukvalno zadnji čas, suvišno trošiti riječi koliko je bolnica neophodna kako osobama sa dijabetesom, tako i svim građanima Herceg Novog jer sve je već odavno rečeno, a u proteklom, veoma kratkom periodu, brojne osobe sa dijabetesom i građani sa drugim zdravstvenim problemima, iskusili su kako izgleda kada ne bi bilo bolnice i njenih usluga. Dakle - sada je na nama!" - navodi se u saopštenju NVO Diabet life.

Iz ovog udruženja ističu da je očigledno da je vaninstitucionalna borba neophodna i da je možda trebalo sa njom početi i ranije, ali - dosta je riječi, vrijeme je za djela.

"Zato pozivamo sve osobe sa dijabetesom koji su u mogućnosti, kao i sve građane Herceg Novog, da budu na jedinom pravom mjestu - blokadi graničnog prelaza Debeli brijeg koja će se održati ove nedjelje, 6.11. u 11 h." - poručuju iz ovog udruženja.

U saopštenju ujedno pozivaju sve građane i političke aktere u gradu, bilo iz vlasti, bilo iz opozicije, na apsolutno jedinstvo po pitanju opstanka i ustrajnost u zahtjevanju na iznalaženju trajnog rješenja za bolnicu, kao i na organizaciju novih protesta ukoliko se pokaže kao neophodno sve do ispunjenja cilja.

"Sada nije vrijeme za bilo kakve diskusije, prebacivanja krivice i podjele, za to uvijek ima vremena, sada je jedino bitna bolnica koja je podjednako u službi zdravlja svih nas bez obzira ko smo i šta smo." - naglašava se u saopštenju NVO Diabet life uz jasnu poruku - "Za opstanak naše bolnice! Sve je na nama!"

Izvor: NVO Diabet life

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN