• SVE VIJESTI

Za sutra sazvan hitan sastanak u Vladi oko Instituta Igalo. Odložen "okrugli sto" u opštini


Za sjutra u podne zakazan je hitan sastanak u Vladi Crne Gore sa predstavnicima loklane uprave Herceg Novi i Instituta “Doktor Simo Milošević” Igalo, na kojem bi trebalo da se razgovara o aktuelnoj situaciji u ovoj ustanovi.

Sastanku će, kako saznaje TVCG, prisustvovati ministri zdravlja i finansija Dragoslav Šćekić i Aleksandar Damjanović.

Opštinu Herceg Novi predstavljaće predsjednik Stevan Katić sa saradnicima dok će iz Instituta biti prisutan v.d. izvrsnog direktora dr. Savo Marić sa članovima odbora direktora.

Institut je godinama u lošoj finansijskoj situaciji pogoršanoj u posljednje vrijeme čestim blokadama računa zbog presuda po tužbama zaposlenih usljed nižeg koeficijenta u odnosu na ostale ustanove u sistemu javnog zdravstva. Ukupni dugovi su preko 30 miliona eura

Država je vlasnik 56,48% akcijskog kapitala Instituta dok je nešto iznad 27 odsto u vlasništvu kompanije “Vile olive” Žarka Rakčevića koji je nedavno izjavio da je Institut pred stečajem.

Institut “Doktor Simo Milošević” kao jedina i najstarija rehabilitaciona ustanova u Crnoj Gori postoji preko 70 godina.

Prostire se na oko 240 hiljada kvadrata zemljišta na najatraktivnijim lokacijama u Igalu.

Pet, sada već dosta ruiniranih objekata, površine je preko 90 hiljada kvadrata. Stalno zaposlenih je oko 550 sa sezoncima ljeti ima i do 700 radnika.

Zbog problema u ovoj Ustovi, ali i bolnici “Meljine” za sjutra je bio zakazan okrugli sto na temu ”Zdrastveni turizam u Herceg Novom- juče, danas, sjutra”.

Skup je zbog hitnog sastana u Vladi odložen za 28. novembar.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN