• SVE VIJESTI

Humanitarna akcija Volonterskog centra: "Daruj srcem" da praznici svima budu ljepši


Hercegnovski "Volonterski centar" na čelu sa humanitarkom Zoricom Vidaković, tokom vikenda na glavnom gradskom trgu prikuplja pomoć za četiri ugrožene porodice, kako bi im predstojeći praznici bili ljepši i bezbrižniji. Vidaković kaže da im se svakog dana za pomoć obraća po desetak sugrađana, a među njima su najčešće porodice sa djecom čiji roditelji ne primaju redovne plate ili su ostali bez posla.

Novljani su humani, kaže najpoznatija novska humanitarka Zorica Vidaković, koja je ovu akciju pokrenula kako bi se prikupila pomoć za četiri ugrožene porodice.

"Dvije porodice su sa po troje djece, jedna ima četvoro, a jedna dvoje... Ima i bolesne djece i podstanari su. Sve što prikupimo hrane ponijećemo njima", kaže Zorica Vidaković.

Zanimljivo je da se radi o porodicama čiji su članovi zaposleni, ali su plate neredovne i nijesu u mogućnosti da plate kiriju i račune. Zorica kaže da je u gradu oko 350 porodica koje povremeno ili stalno traže pomoć, a nijesu registrovane u Centru za socijalni rad, jer su neki članovi tih porodica zaposleni.

"Volonterski centar HN" mjesečno pomaže u plaćanju stanarina, računa za vodu i struju za oko 20 porodica, a svaka uplata je transparentna i ide preko računa,kaže Vidaković.

Pored višečlanih porodica, ugroženi su i penzioneri, kojima uglavnom kupuju ljekove, drva ili plaćaju struju.

Teško je i samohranim majkama koje su nezaposlene, pa im volonterke pomažu na razne načine. Vidaković kaže da imaju dosta dobru saradnju sa opštinom, koja izlazi u susret mnogim ugroženim sugrađanima.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN