• SVE VIJESTI

Okanite se petardi! Dječaku (9) u Zagrebu u ruci eksplodirala petarda. Ostao je bez 4 prsta


Devetogodišnjem dječaku je u ruci u srijedu eksplodirala petarda, zbog čega je ostao bez četiri prsta.  Iako su mu doktori na KBC Rebro u Zagrebu pokušavali spasiti šaku, prsti su bili potpuno uništeni.

U ovom trenutku u toku je operacija jer mu pokušavaju spasiti šaku, što je za 24sata potvrdio dr. Milivoj Novak, zamjenik upravnika KBC-a Zagreb.

- Dječak je upravo ušao ponovo u salu kako bi mu se pokušala dalje spasiti lijeva šaka koliko je to moguće. Dječaku su ugroženi i dišni putevi, sinoć smo mu jedva stavili tubus prije operacije. Njega je dovela Hitna k nama u 19:19 h . Odmah smo krenuli na operaciju, no nažalost nije bilo moguće spasiti četiri prsta, ostao mu je samo palac - rekao je primarijus Novak i najavio konferenciju za medije nakon operacije.

Zbog eksplozije, dječaku su slomljene kosti u šaci.

- Pokušaćemo spasiti sve što možemo kako bi dječak imao što bolju funkciju šake, međutim ovo je jedna od najgorih nesreća s petardama koje smo imali priliku vidjeti. Svake godine u vrijeme blagdana zaprimamo ozlijeđenu djecu koja su stradala od petardi i ostalih eksplozivnih naprava, no ovo je jedan od najgorih slučajeva - kazao je dr. Novak i uputio svima apel da djeci ne daju petarde.

U ovom slučaju, kazao je, radilo se o velikoj petardi koja je bila duga desetak centimetara koja je eksplodirala nakon što ju je upalio šibicama.

Izvor: Večernji list

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN