• SVE VIJESTI

Oprez! Nikako se odgovarajte na pozive sa broja +685


Ovih dana ponovo kruže pozivi sa pozivnim brojem +685. Pri dolaznom pozivu telefon će zazvoniti tek nekoliko sekundi samo da bi ostavio trag propuštenog potiva. Kada vidite brojeve +685 27341 ili +685 65704, koji smo mi dobili, ili bilo koji drugi, nikako se ne javljajte i ne uzvraćajte pozive jer se radi o telefonskoj prevari.

Riječ je o pozivnom broju koji pripada državi Zapadna Samoa a prevara funkcioniše tako što za uslugu pružatelj usluge naplaćuje dodatne naknade čak i kod primanja poziva iz inostranstva što znači da će vam "počistiti" telefonski račun.

Kako je još prije dvije godine pisao portal Osijek danas, takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. radi se pozivima koji počinju pozivnim brojem države +2xx, a njihova namjena je namamiti osobu da nazove taj broj.

Nazivanje broja kako biste saznali čiji ste poziv propustili može pretplatniku uzrokovati vrlo velike troškove, dok firma koja je izvršila prvobitni poziv kao mamac - dobija zaradu.

Što duže taj povratni poziv potraje, to će biti veće i naknade. Stoga treba biti na oprezu kod pozivanja brojeva iz neočekivanih propuštenih poziva iz inostranstva. Pretplatnicima su često dobro poznati prefiksi skupih brojeva usluga u vlastitoj državi, ali u pravilu kod telefonskih brojeva iz inostranstva nije moguće prepoznati iste te usluge. - pojašnjeno je tada na portalu Osijek danas.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN