• SVE VIJESTI

(VIDEO) Bolnica nastavlja rad: Od 1. januara FZZO širi obim usluga za građane. Rješava se i status zaposlenih


Gostujući jutros na TV Vijesti, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić najavio je da će FZZO proširiti obim usluga za zdravstvenu zaštitu građana Herceg Novog od 1. januara i tako obezbjediti opstanak Bolnice Meljine, a zaposlenima će biti riješen status.

On je rekao da je Vlada usvojila nacrt rješenja za Bolnicu Meljine te da je riječ o prvom koraku koji vodi do konačnog uvođenja Bolnice u sistem javnog zdravstva ali zbog toga što dokument još uvijek nosi oznaku interno, ne može detaljnije pričati o tome.

"Želim da građani znaju da će od 1. januara imati sekundarnu zdravstvenu zaštititu unutar bolnice Meljine. Druga poruka koju im upućujem je da će zaposlenima u bolnici od početka naredne godine biti riješen status, a on je nažalost nezavidan godinama u nazad” - rekao je Kadić.

Dodao je i da ima nekoliko rješenja ali da nije zakonito da FZZO preuzme bolnicu Meljine i objasnio da se radi o nekom drugom modelu gdje bi Fond servisirao usluge i obezbjedio zdravstvenu zaštitu stanovnicima Herceg Novog.

"Zbog komplikovane situacije u bolnici i sudskih procesa, postoji kratkoročno rješenje koje započinje 1. januara, ali i srednjeročno i dugoročno rješenje koje je cilj a to je da bolnicu Meljine u potpunosti vratimo u sistem javnog zdravstva." - rekao je Kadić i dodao da je ovo prvi proces koji vodi ka tome kao i da je za konačno rješenje statusa potrebno vrijeme i da su zato predložene kratkoročne mjere koje mogu odmah otpočeti.

On se nada da će pred početak sezone početi srednjeročne mjere, a potom i konačno rješiti status Bolnice.

Fond će i dalje isplaćivati sredstva za usluge koje su regulisane ugovorom koji je na snazi i koja nisu dovoljna ali, kako kaže, od 1. januara kreće se kako treba.

Kadić je podsjetio i da je organizacija kadra i menadžmenta bolnice pitanje kojim se bavi Ministarstvo zdravlja, a o konkretnijim rješenjima javnost će biti blagovremeno obavještena.

Šta je još rekao direktor FZZO pogledajte u videu TV Vijesti.

 Izvor: Vijesti

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN