• SVE VIJESTI

Za šetalište u Igalu i Meljinama 5 mil. eura, za autobusku milion. U budžetu 400.000 i za bolnicu


Šetalšte Pet Danica, jedno od najljepših i najdužih na Jadranu, u narednoj godini biće rekonstruisano, zahvaljujući ulaganjima koja su planirana u iznosu od pet miliona i 100.000 eura. Novac će obezbijediti Uprava javnih radova i Javno preduzeće Morsko dobro, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi.

Poslanica u državnom parlamentu Tamara Vujović, obavijestila je odbornike hercegnovske Skupštine oštine da je prihvaćen njen amandman na državni budžet, te da će zahvaljujući tome Šetalište dobiti novi izgled.

"Državnim kapitalnim budžetom bilo je predviđeno pola miliona za Šetalište, ali je nakon amandmana taj iznos povećan na 1.800.000 eura. To znači da će do maja biti isplaćen izvođač radova Briv construction, odnosno do početka glavne sezone će biti isplaćen najveći dio novca", kazala je Vujović.

Šetalište će biti rekonstruisano na potezu od nekadašnjeg tržnog centra Galeb do Titove vile, i na drugoj strani od Meljina do hotela "Plaža". Ukupna vrijednost radova u Igalu je tri miliona i 800.000 eura, dok je na dijelu prema Meljinama vrijednost radova planirana u iznosu 1,3 milona eura.

Poslanica Vujović saopštila je i iznose koji su u kapitalnom budžetu države planirani za ostale investicije u Herceg Novom. Za autobusku stanicu opredijeljeno je milion eura, za put Monte rose pola miliona, i za školu u Igalu pola miliona eura.

Posebnim amandmanom u budžetu je prihvaćeno da se odvoji 400.000 eura za novu bolnicu ukoliko se u dogledno vrijeme ne riješi komplikovan problem sa dosadašnjim vlasnikom bolnice Meljine, Duškom Kneževićem.

Novac za bolnicu je samo početna stavka, jer postoji državno zemljište na kojem bi se gradila bolnica za koju će u narednim godinama biti potrebno oko 12 miliona eura.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN