• SVE VIJESTI

Zamućeno u Vodovodu: Izbor direktora neregularan


Izbor direktora hercegnovskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija doo” nije regularan, jer je odluka Odbora direktora, koji je u krnjem sastavu odlučivao o konkursu, puna suštinskih iproceduralnih grešaka. To tvrdi dosadašnja direktorka tog preduzeća Olivera Doklestić.

Odbor direktora uspješnog hercegnovskog preduzeća Vodovod i kanalizacija tokom oktobra odlučivao je o izboru novog direktora, na osnovu konkursa na koji su se prijavila tri kandidata.

Jedna od njih bila je i dosadašnja direktorka Olivera Doklestić, koja uprkos odličnim rezultatima nije ponovo izabrana.

Odbor direktora, na čelu sa Mirelom Petrušić (SNP), prednost je dao Boru Lučiću, kadru Demokrata.

Olivera Doklestić tvrdi da je izbor neregularan.

"Prilikom odlučivanja napravljeno je puno proceduralnih i suštinskih grešaka, što je potvrdila i radna inspekcija. Utvrđeno je da kandidati nijesu ispunili uslove konkursa, jer kandidatkinja Gospava Milović ima završene tri godine Visoke škole u Kotoru, a kandidat Boro Lučić, koji je izabran, dostavio je dokaz o završenoj dvogodišnjoj školi u Londonu, koja se kod nas priznaje kao master, ali nije dostavio dokaz o završenomm osnovnom studiju", saopštila je Doklestić.

Olivera Doksletić je inženjerka hidrogeologije, dokazana u struci. Boro Lučić je donedavno bio direktor Direkcije javnih radova, a kako je nakon pada vlade Zdravka Krivokapića ostao bez funkcije, dolazak na čelo “Vodovoda i kanalizacije” je došlo kao prihvatljivo rješenje.

Doklestić je na prethodnim izborima podržala Novsku listu, ali kaže da nije partijski obojena.

U Odboru direktora, kaže Doklestić, sjede nekompetentni ljudi, "sa srednjom školom, vlasnici kafana i vešeraja".

"Oni odučuju o sudbini preduzeća koje je od izuzetne važnosti za grad. Uz sve to prisutni su i lični animoziteti", poručuje Doklestić i kaže da je spremna da pravdu traži na sudu.

Za 27. decembar zakazana je sjednica SO na kojoj je jedna od tačaka I izglasvanje saglasnosti na izbor direktora "Vodovoda i kanalizacije doo". Hoće li taj izbor uzdrmati vladajuću koaliciju u Herceg Novom, čiji dio je i Novska lista, ostaje da se vidi.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN