• SVE VIJESTI

FZZO: Do ljetnje sezone nadamo se osposobljavanju 90% kapaciteta bolnice Meljine


V.D. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić za “Vijesti”poručio je da uvođenje Opšte bolnice Meljine u javni zdravstveni sistem podrazumijeva preuzimanje zaposlenih, troškove za funkcionisanje ustanove, ali to će se u hodu rješavati kad se budu znale projekcije.

"Ministarstvo finansija je planiralo ta sredstva u rezervi i iz tog razloga smatram da javnost ne treba da bude zabrinuta." - rekao je Kadić.

Komisija za rješavanje pitanja bolnice Meljine i Instituta Simo Milošević Igalo čiji je Kadić član je za manje od tri mjeseca donijela srednjeročno rješenje, do konačne sudske presude, prema kojem će bolnica biti „istureno odjeljenje“ kotorske bolnice čiji je kadar i do sada pružao veliki broj usluga stanovnicima Herceg Novog.

"Uprava za katastar i državnu imovinu je 26. decembra počela popis, odnosno preuzimanje nepokretnosti od stečajnog upravnika.Taj proces trajaće još nekoliko dana. U ovom postupku naišli smo na brojne probleme, država nije imala skoro nikakvu kontrolu u način rada i usluge koje se tamo pružaju, ali su se napokon stekli uslovi da uđemo u bolnicu i rješavamo probleme. Imamo jedanaest ljekara koji imaju ugovor o radu, četiri ljekara koji su angažovani kao penzioneri, oko sedamdeset medicinskog i isto toliko nemedicinskog kadra." - rekao je Kadić

Dodao je i da je Fond, na osnovu ugovora o određenim uslugama, do sada plaćao oko dva miliona eura bolnici na godišnjem nivou.

Kako pojašnjava, proces preuzimanja zahtjeva vrijeme i neće sve moći da se riješi preko noći.

"Postepeno ćemo uvoditi granu po granu medicine i osposobljavati odjeljenja. Nadam se da ćemo do početka ljetnje turističke sezone osposobiti više od 90 odsto kapaciteta bolnice, a plan je da se prvo osposobi transfuzija, biohemija, interna medicina i ambulantne za specijalističke preglede, zatim bi uvodili hirurgiju, pedijatriju, ginekologiju i ostale segmente. Kao direktor Fonda i kao ljekar zahvalan sam građanima Herceg Novog i kolegama na pokazanom strpljenju i razumijevanju uz obećanje da će vrlo brzo dobiti bolnicu kakvu zaslužuju." - poručio je Kadić

Izvor: Vijesti

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN