• SVE VIJESTI

Postupak raskida ugovora o privatizaciji bolnice Meljine traje punih 7 godina - i opet odgođen


Otvaranje stečaja u Meljine kompleksu i promjena stečajnog upravnika u bolnici Meljine razlozi su zbog kojih je jučerašnje ročište oko raskida ugovora o privatizaciji ove bolnice zakazano nakon gotovo dvogodišnje pauze, ponovo odloženo za polovinu marta.

Zastupnici Meljine kompleksa i bolnice Meljine tražili su odlaganje kako bi se upoznali sa predmetom, budući da stečajni upravnici ne posjeduju spise.

Ovaj postupak država je pokrenula prije sedam godina, tražeći raskid ugovora, između ostalog, zbog nerealizovanih investicija na koje se obavezao konzorcijum Invest banke, Atlas banke, Atlas kapa i Specijalne bolnice za interne bolesti ,,Sveti Nikola“, koji je bolnicu 2009. godine kupio za 25 miliona eura i to obveznicama koje je prethodno Atlas grupa kupila od države za 35 centi. Prilikom kupovine kompleksa Meljine računata im je nominalna vrijednost od po jednog eura.

Raskid ugovora inicirala je hercegnovska opština ukazujući da kompanije Duška Kneževića nijesu ispunile ugovornu obavezu koja se odnosi na investiranje 119 miliona eura. Postupak je u više navrata prekidan zbog stečajeva uvedenih u gotovo svaku članicu konzorcijuma, a predmet je nakon odlaska sutkinje Milice Popović u penziju, dodijeljen sutkinji Radmili Perović.

Na snazi je privremena mjera kojom je zabranjeno raspolaganje, otuđenje i opterećenje imovine. Ovo je samo jedan od sporova koji se vodi u vezi vrijedne imovine na hercegnovskoj obali, a prošle godine je Kneževićev Atlas kap tužio Vladu tražeći naknadu kupoprodajne cijene od 25 miliona i izmaklu dobit. Pred međunarodnom arbitražom Knežević protiv Crne Gore vodi spor težak pola milijarde.

Izvor: Pobjeda

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN