• SVE VIJESTI

JPU "Naša radost": Dio radnika danas protestuje. Ministarstvo prosvjete se uključuje u rješavanje problema


Dio zaposlenih iz vrtića JPU “Naša radost” u Igalu za danas je najavio protest, jer su kako navode, “već duže vrijeme nezadovoljni odnosom novoizabrane direktorice prema njima”. Iz Ministarstva prosvjete su za Portal RTCG ovim povodom saopštili da će preduzeti sve korake ka rješavanju nastalih problema, a u skladu sa zakonom.

Protest je najavljen za danas ispred prostorija vrtića u Igalu od 17 časova. U saopštenju medijima, koje nije potpisano, dio radnika navodi da su podršku najavile i neke njihove koleginice iz drugih vaspitnih jedinica.

“Radnici koji su već duže vrijeme izloženi mobingu i nadaju se razrješenju situacije”, poručuju u saopštenju.

A kako bi se došlo do rješenja juče su JPU “Naša radost” u Herceg Novom posjetili predstavnici Ministarstva prosvjete, saopšteno nam je iz tog resora.

“Ministarstvo prosvjete upoznato je sa dešavanjima u JPU “Naša radost” u Herceg Novom. Tu predškolsku ustanovu posjetila je juče generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje sa savjetnikom za predškolsko obrazovanje i obavila razgovor sa svim učesnicima u spornim dešavanjima. Ministarstvo prosvjete preduzeće sve korake ka rješavanju nastalih problema, a u skladu sa Zakonom”, saopšteno nam je iz Ministarstva prosvjete.

Dio radnika u saopštenju navodi kako su predstavnici Ministarstva prosvjete shvatili složenost situacije i “pokazali spremnost da učine što im je u moći, da se ona prevaziđe i konačno riješi na adekvatan način.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN