• SVE VIJESTI

Novi fosili u Herceg Novom - malo je reći spektakl!


Ako bi rekli da su kultni Novi fosili ove subote priredili spektakl - nikako nebi pogriješili. Štaviše, riječ spektakl čak se čini premala i preblaga i ni približno ne može opisati dvočasovni spoj izuzetnih bezvremenskih megahitova, fantastične interakcije sa publikom, sjajnog zdravog humora, lavine emocija i osjećaja a povrh svega izuzetno visokog, već odavno a sada i u parku Boke ponovo dogazanog profesionalizma.

Bukvalno svi i to u rasponu od 7 pa do... ko zna koliko godina, i sa vjerovatno svih krajeva bivše Jugoslavije su kao jedan pjevali i uživali u prepunom parku Boke u dobro nam poznatim - vječnim megahitovima od kojih su mnogi nastali u dobu kada zaista veliki dio prisutnih nije bio ni rođen što sasvim dovoljno govori o kvalitetu pjesama koje su već odavno prevazišle status običnih numera i postale sastavni i nezaobilazni dio opšteg znanja i kulture.

Razumije se, za to su zaslužni svi koji su bili dio grupe a preostali članovi Novih fosila koji su nastupili ove večeri - Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago uz isto tako sjajni prateći bend, zajedno su se sa publikom prisjetili i priredili omaž prepun emocija nekadašnjim članovima grupe - Rajku Dujmiću, Đurđici Barlović, Slobodanu Momčiloviću i Nenadu Šariću uz nekoliko najemotivnijih pjesama.

Na to koliko dugo traje ova grupa ili bolje rečeno muzički biser, podsjetila je Sanja Doležal sa podatkom da su Novi fosili osnovani još 1969-e godine. Prvobitnu postavu činilo je 5 muškaraca (što je naravno bio sjajan povod za još jednu u nizu dobrih šala) a uz sve "odala" je i da Marinko ima 81, Zec 75 godina, te da se ona pridružila grupi 80-tih godina poslije famozne Đurđice Barlović.

Kako je naglasila sve ih i danas muzika i prijateljstvo vežu pa su godine samo broj, a to se tokom koncerta i potpuno dokazalo.

"Neka bude fešta kao u dobra stara vremena, u ovom prelijepom gradu, na najljepšem moru na svijetu. Drago mi je što su i djeca tu u publici, a drago mi je da vidim i najbolju srednju generaciju i one još malo više." - kazala je Sanja Doležal, ali, nije to bila samo obična fešta već upravo, kako smo i rekli, pravi spektakl.

Jer, složičemo se, a pogotovo oni koji su bili prisutni, da spektakl nije najskuplja, najsvjetlija, najglasnija i najglamuroznina pozornica, spektakl nije enormni broj ljudi i najskuplja moguća odijela za scenu, spektakl nije nekoliko stotina plesača, spektakl nisu basnoslovno skupi scenski efekti... koliko god se to predstavljalo i definisalo kao takvo.

Naprotiv, pravi spektakl, mogu napraviti samo dobre emocije, zdrava pozitivna energija, pravi kvalitetni odnos i interakcija sa publikom gdje se svi osjećaju kao kod svoje kuće ili kod pravog prijatelja. I naravno - dobra pjesma, ali to je ono što se gradi i gaji godinama upravo onako kako to svo vrijeme grade Novi fosili i baš zato kažemo da smo imali veliku čast prisustvovati ovom jedinstvenom koncertu.

I zaista bi bilo tako dobro vidjeti ih opet u našem gradu jer njihovo a pogotovo vrijeme za njihove pjesme nije i nikad neće proći. To je jednostavno nemoguće jer nekome ko je svojim radom ostavio ovakav, neizbrisiv trag vrijeme ne može ništa. Dokaz tome, po iskrenom mišljenju osobe koja piše ovaj tekst a nije bila ni rođena u vrijeme nastanka nekih od kultnih hitova, ujedno i osobe koja je odrastala uz ove maestralne hitove, je i ovaj koncert. 

Iskreno se nadamo novom susretu za stara ali i nova vremena!

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN