• SVE VIJESTI

Od danas samo 1 trajekt. Kilometarske kolone. Rađenović "moli za razumijevanje". Ban kaže - iznuđen potez


Od Kamenara do Lepetana od jutros saobraća samo jedan tajekt, a nakon što je kompanija Pomorski saobraćaj od ponoći obustavila tu liniju.

Putnike i automobile tako će prevoziti samo trajekt "Vasilije" kompanije “Yu Briv” iz Kotora, a liniju je preuzelo Morsko dobro, koje je najavilo da će prevoz biti besplatan.

Zbog svega su nastao haos u saobraćaju i stvorene su gužve posebno u Lepetanima, gdje se na ukrcaj čekalo i više od sat vremena. 

Autobusi i kamioni preusmjeravaju se na alternativni put preko Kotora a otvoren je i tunel Vrmac.

Predsjednik Upravnog odbora Morsko dobro Blažo Rađenović rekao je kako je  Morsko dobro uspostavilo jutros liniju između Kamenara i Lepetana sa jednim trajektom, ali će se u narednom periodu organizovati da ih ima više.

“Jutros smo uspostavili saobraćajnu liniju koja se odvija jednim trajektom, a koji trenutno imamo na raspolaganju, ali ćemo se u narednom periodu od sedam do deset dana organizovati da imamo i veći broj trajekata“, rekao je u Rađenović za Radio Tivat i zamolio građane da imaju razumijevanja.

Suvlasnik kompanije Pomorski saobraćaj Dejan Ban kazao je da su obaveze te firme u odnosu na trajektnu liniju Kamenari - Lepetani od pomoći zvanično prestale. On poručuje da je to iznuđen gest.

“Mi smo dobili rješenje o otkazu ugovora u kojem piše da je konačan i da nema prava žalbe. Svako naše dalje djelovanje bilo bi neka vrsta ulaženje u konflikt koji ne želimo. Žao nam je što se ovo desilo baš na Praznik mimoze. Iz nekih izjava od jutros shvatio sam da je ovo osmišljeno sa naše strane u cilju destrukcije, ja ih razuvjeravam. Sva dokumenta koja smo primili od Morskog dobra su istaknuta na našem sajtu i svi se mogu uvjeriti o čemu se radi”, kazao je Ban.

Izvor: RTCG / Radio Tivat

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN