• SVE VIJESTI

Od ponoći obustava trajektnog prevoza. Od ujutro nastavlja Morsko dobro jednim plovilom


Pomorski saobraćaj obustaviće od ponoći trajektnu liniju Kamenari Lepetane, nakon što su večeras primili otkaz Ugovora koji su sa Vladom imali od 2019, kazao je suvlasnik Pomorskog saobraćaja Dejan Ban za TVCG.

Vlada je danas dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane.

"Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala saglasnost na odluku koju je Upravni odbor Morskog dobra donio na elektronskoj sjednici održanoj u srijedu”, navodi se u saopštenju Vlade.

U Statutu se navodi da se, pored pretežne djelatnosti preduzeća koja se odnosi na upravljanje nekretninama uz naknadu, Morsko dobro može baviti pomorskim i priobalnim prevozom putnika, kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Iz Morskog dobra su ranije najavili da će izmijeniti statut kako bi to preduzeće moglo da se bavi i pomorskim transportom.

Trajektni saobraćaj na liniji Kamenari-Lepetane biće ponovo uspostavljen od sedam sati ujutru, kazao je TVCG predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović.

On je naveo da će saobraćaj tokom vikenda obavljati jednim trajektom, koji im je ustupila kotorska firma YuBriv, te da će karte biti besplatne.

"U pregovorima smo sa firmama iz Grčke i Hrvatske o kupovini dva trajekta i to ćemo realizovati naredne sedmice, kroz postupak hitne javne nabavke",  rekao je Rađenović.

On je poručio da je odluka kompanije Pomorski saobraćaj da obustavi prevoz večeras u ponoć odgovor na sve milione koje su dobili od države, bez koncesije, u posljednjoj deceniji.

"Ovo je njihova zahvalnost građanima Crne Gore. Morsko dobro, kao odgovorno preduzeće, i Vlada neće dozvoliti da dođe do prekida saobraćaja i u ovakvim okolnostima, i sigurni smo da će građani imati razumijevanja u ovom prelaznom periodu dok se ne uspostavi potpuno funkcionalna trajektna linija", istakao je Rađenović.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN