• SVE VIJESTI

(VIDEO) Radnici Instituta neće posluživati za Praznik mimoze. Ništa bez radikalizacije!


Radnicima Instituta dosta je čekanja i to s potpunim razumijevanjem. Od juče su počeli svakodnevne proteste a već danas su na 5 minuta blokirali i magistralu te najavili (ugostiteljski kadar) da neće raditi na svečanostima Praznika mimoze koji će se održati u Institutu.

Što je još odvratnije u svemu, već se traži ko će mijenjati ugostiteljske radnike. Dakle, kao da nije dovoljno poniženja, u njihovu sopstvenu firmu, zarad privida "glamura" i "lijepe slike" trebali bi biti angažovani ugostitelji sa strane koji će ih mijenjati !? Ako ćemo baš brutalno iskreno stajalište, ni jedan Novski ugostitelj ne bi se trebao odazvati ni pristati da mijenja - e TO bi bila građanska solidarnost toliko nam svima prijeko potrebna.

I ne, niko na radnike Instituta nema aman baš nikakvo pravo da se ljuti. Naime, svi mi jako dobro znamo koliko dugo ih već povlače za nos pa ako hoćete i prave budalama i to svi - počev od države, preko lokalne samouprave pa do rukovodstva gdje sve tri strane, realno, "duvaju u istu tikvu". 

I ne, odmah da bude raščišćeno, nikako ne smije proći "prebacivanje loptice" i krivice na njih - radnike, koje je inače već počelo, za eventualnu štetu nanijetu Institutu i/ili događajima Praznika mimoze. Ako je neko kriv onda to sigurno nisu oni i to je jasno kao dan.

Subjektivno, možda su ovakve radikalnije mjere trebali početi i ranije, ali ipak nije kasno dok nije gotovo. Možda je čak trebalo "igrati" i malo podmuklije pa u sred "baškarenja" na maskembalu napraviti skandal i sve prekinuti, ali to je sada već stvar "glasnog razmišljanja". No, bilo kako bilo, očigledno je da bez jakog pritiska, radikalizacije protesta, pa i jednog vida građanske neposlušnosti - neće biti nikakvog pomaka a kamoli rješenja.

Jedino što, opet po subjektivnom mišljenju, radnici Instituta nikako ne bi smjei popustiti. Figurativno rečeno, ovo je kao povlačenje konopca. Sa jedne strane radnici Instituta (a da podsjetimo da i bolnicu ne smijemo zaboraviti), a sa druge politčka klika. Povlače i jedni i drugi punom snagom i niko ne želi završiti u blatu a kanap ne smije pući. Kao građani, valjda je prirodno, da navijamo i podržimo tim Instituta, jer ako taj tim izgubi, svi mi kao i ovaj grad završićemo u blatu, da ne kažemo u govnima, u koja smo već odavno pošteno zagazili.

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN