• SVE VIJESTI

Vlada iduće nedjelje o uplati 1,2 mil. eura Institutu. FZZO ga ne može većinski finansirati


Agencija za zaštitut konkurencije dala je pozitivno mišljenje o avansnoj uplati 1,2 miliona eura Institutu "Dr. Simo Milošević". Sada se još jedino čeka da Vlada tokom iduće sedmice da „zeleno svjetlo“ za uplatu. - rekao je direktor Fonda zdravstva - Vuk Kadić u emisiji Boje jutra TV Vijesti.

"Institut ne može da bude većinski finansiran od strane Fonda zdravstva i mora naći drugi način finansiranja. Mi smo prošle godine učestvovali sa oko 93.000 - 94.000 noćenja, od 200 i nešto hiljada koje je Institut ostvario ukupno, što znači da u ukupnom broju noćenja učestvujemo sa oko 40 posto. Postavlja se pitanje da li su cijene prema Fondu niske. Radili smo detaljnu analizu i imali sastanak sa menadžmentom Instituta, v.d. direktorom i predsjednikom borda na kojem smo iznijeli svoje mogućnosti za povećanje cijena oko 20% u odnosu na dosadašnje i mislim da je to realna priča." - rekao je Kadić.

On se ne slaže sa tvrdnjama kojima im se prebacuje da sa tim povećanjem Institut nije rentabilan i ne može pokriti ni najniže troškove.

„Radili smo detaljnu analizu gdje je 40% učešća u noćenjima oko 37-38% ukupnog godišnjeg budžeta Instituta." - objasnio je Kadić i dodao da bi Institut trebao da poveća cijene prema stranim i ukupno trećim licima. 

Institut nije zgrada, nego ljudi, tamo su vrhunski stručnjaci za rehabilitaciju i žila kucavica instituta i njih bi trebalo motivisati da oni pokažu sve što znaju, a na menadžmentu je da nađe način za to. “ - zaključio je Kadić.

Izvor: Vijesti

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN