• SVE VIJESTI

Morsko dobro podnijelo krivičnu prijavu SDT-u protiv Pomorskog saobraćaja


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore podnijelo je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv hercegnovske kompanije "Pomorski saobraćaj", izvršnog direktora Dejana Bana i svih bivših predstavnika "Morskog dobra" i Vlade Crne Gore, za koje se sumnja da su učestvovali ili imali uticaja na donošenje odluka kojima je pričinjena višemilionska šteta državi.

U "Morskom dobru" sumnjaju su bivši predstavnici te kompanije i Vlade Crne Gore iskorišćavanjem svog službenog položaja donosili odluke i zaključke kojima je omogućeno "Pomorskom saobraćaju" da produži ugovor o korišćenju morskog dobra na nezakonit način bez tendera.

Umjesto da zaštite imovinu javnog preduzeća, zbog, kako navode, uticaja Dejana Bana, donosili su odluke kojima se pričinjavala šteta državi u velikim iznosima.

U krivičnoj prijavi se ističe i da je "Pomorski saobraćaj" preko svog izvršnog direktora Dejana Bana uskraćivalo da dostavlja Izvještaje o ostvarenom prometu od prodatih karata radi obračuna i fakturisanja naknada, već je samovoljno uplaćivalo iznose, pri čemu su isključivali PDV, a na što su bili obavezani ugovorom.

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Goreje uplaćivalo PDV Poreskoj Upravi Crne Gore i na taj način umanjivalo svoj prihod, zbog čega se sumnja da su izvršili više krivičnih djela u sticaju i sa saizvršilastvu i to: zloupotrebu službenog položaja, nesavjesan rad u službi, protivzakoniti uticaj, prevara, navođenje na protivzakoniti uticaj", saopštili su iz "Morskog dobra".

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN