• SVE VIJESTI

Odgovor TO HN na saopštenje organizatora HYPE festivala


Povodom saopštenja za javnost organizatora HYPE festivala, reagovali su č
lanovi IO i direktorica  Turističke organizacije Herceg Novi čije saopštenje prenosimo:

-Naime, kao što i sami organizatori festivala navode, razlog zbog kojeg je uskraćena podrška je nepotpuna dokumentacija koja na zahtjev TO nije dostavljena već smo naišli na reakciju u vidu raznih tumačenja našeg zahtjeva za dopunom. Činjenica je da onih 20 zahtjeva koji su prihvaćeni i razmatrani nije imalo problema sa tumačenjem već je uredno dostavilo traženu dokumentaciju. U svakom slučaju organizatori Hajp festivala na raspolaganju imaju pravo žalbe i na taj način mogu otkloniti sve dileme i nedoumice, navedeno je u reagovanju.

Naglašavaju da su poređenja  Hajp festivala i Egzita, koja su potencirana u saopštenju, „najblaže rečeno pretenciozna“.

– Koliko je Egzit veći brend  zna zasigurno i potpuni laik i na to se nećemo dodatno osvrtati. Takođe se mora pomenuti da je Hajp festival organizovan 19. 08. 2022. godine, u samom špicu sezone, tako da ćemo procjenu njegovog efekta kada je u pitanju dovođenje gostiju prepustiti čitaocima. Razlika je i u karakteru ovih manifestacija jer je Egzit koncipiran kao podrška i promocija Praznika mimoze i na njemu je ulaz bio besplatan, dok su se na Hajp festivalu naplaćivale karte, navode iz TO Herceg Novi.

Podrška Strip festivalu, kako kažu,  je petostruko veća nego prošle godine, ali kako poručuju vide da ni to nije dovoljno.

-Ono što posebno para uši i po našem mišljenju donekle vrijeđa intelegenciju i nas i čitalaca je lamentiranje nad sudbinom grada, kulture, turizma…Sve aktivnosti koje ste preduzimali su zbog dobrobiti grada, studenata, turista…Ima li vas igdje u svemu tome? Da li ste planirali da nešto možda i zaradite ili ćete po onoj „ako nas se za dan bezbednosti sete, sete se…“ Da li je 50 hiljada eura koje ste očekivali od TO (prošle godine ste ih dobili i niti jednim dokumentom opravdali) dovoljno ili bi možda mogli i trebali da dobijete više. Npr. još toliko od opštine Herceg Novi kao lani, ističu u reagovanju i zaključuju:

-Bez ikakve namjere da sebi lijepimo etiketu nekoga ko je bez greške, poručujemo svakome ko želi da čuje da nećemo pristati da na naš rad utiču metode pritiska u vidu: red saopštenja, red spinovanja, red botovanja…Valjda su ta vremena prošla. A sad, pošto smo vam dali nešto materijala neka pisanije po mrežama počne. Uzalud vam trud svirači, navodi se na kraju reagovanja članova IO i direktorice TO Herceg Novi Milje Vitorović.

Izvor: RTV HN

PROČITAJTE JOŠ: HYPE festival bez podrške TO HN: Uništavanje mogućeg budućeg brenda grada. Organizatori ogorčeni



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN