• SVE VIJESTI

USSCG: Prvog maja protest radnika Instituta


Unija slobodnih sindikata Crne Gore povodom obilježavanja 1. maja - Međunarodnog praznika rada, organizuje mirnu protestnu šetnju u Igalu (Herceg Novi), u ponedjeljak, 01.05.2023, s početkom u 12 h.

Kako je saopšteno, mjesto okupljana je plato ispred II faze Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo zatim će protestna šetnja ići Jadranskom magistralom - Ulica Dubrovačka - Ulica Sava Ilića - Ulica Pete crnogorske brigade - do kružnog toka u Igalu gdje će se održati polučasovno okupljanje protestanata.

"Cilj protestne šetnje je obraćanje i apel poslodavcu, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u Institutu. Ovom prilikom biće upućen i apel nadležnim institucijama u cilju zaustavljanja dalje antisindikalne diskriminacije članova Nezavisnog sindikata policije Crne Gore i zaštite njihovih radnih i sindikalnih prava, kao i druge prvomajske poruke od značaja za svijet rada u Crnoj Gori."- saopšteno je iz USSCG.

Izvor: USSCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN