• SVE VIJESTI

Trajekt Kamenari - Lepetane: Karta za auta do 5 eura, za kamione 10,5 eura. Najavljene i pogodnosti


Karta za trajekt na lininiji Kamenari-Lepetane za malo putničko vozilo iznosiće četiri eura vansezone odnosno pet eura u sezoni, dok će za kamione i kombi vozila iznositi 10,5 eura, kazala je ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković Đurović.

"Prevoz na liniji Kamenari-Lepetane još neće biti naplaćivan, uskoro će se stabilizovati linija i nakon stabilizacije linije počeće naplata", kazao je premijer Dritan Abazović na sjednici Vlade.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici dala saglasnost na predlog cjenovnika koji je donio Upravni odbor JP Morsko dobro na sjednici održanoj 17. marta 2023. godine.

Ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković Đurović kazala je da će naplata početi nakon što stigne bar još jedan trajekt. Ministarka je istakla da je JP Morsko dobro dalo niz pogodnosti u odnosu na preduzeće koje je ranije upravljalo trajektnom linijom.

Prema dokumentu karta se neće naplaćivati za bicikla, vozila Hitne pomoći, Vatrogasne službe, službena vozila Vojske Crne Gore i Uprave policije. Uvedena je i sezonska i vansezonska karta za motocikla i mala putnička vozila za fizička lica.

Vansezonski iznos karte, kako je precizirala Đurović važi za period od 1. januara do 1. juna i od 1. oktobra do 31. decembra, dok se sezonski iznos karte odnosi na period od 1. juna do 1. oktobra.

"Primjera radi, cijena vansezonske karte za motocikl iznosiće 1,5 eura, a u toku sezone 2,5 eura. Karta za mala putnička vozila iznosiće četiri eura, odnosno pet eura u sezonu, dok bi za kamione i kombi vozila iznosila 10,5 eura", kazala je Novaković Đurović.

Predviđena je i posebna cijena sezonske karte za građane i građanke Herceg Novog i Tivta koja će za motocikle iznositi 1,5 eura, dok će cijena vansezonske i sezonske karte za mala putnička vozila biti tri eura.

"Cjenovnik je dobio neophodne saglasnosti Ministarstva finansija i Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama", poručila je Novaković Đurović.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN