• SVE VIJESTI

(VIDEO) Zaboravljeni bazen Instituta: Više od 20 mjeseci od urušavanja krova ni traga rekonstrukciji

Ko se još sjeća bazena II faze Instituta Igalo? U ovom, možda i najgorem trenutku za sami Institut u njegovoj istoriji, nije ni čudo što se rekonstrukcija bazena i ne pominje, ali nije za zgoreg podsjetiti na još jedan ekser u mrtvački sanduk Instituta.

Podsjetimo, krovna konstrukcija bazena urušila se 29. jula 2021. Srećom niko nije povređen a nedugo zatim svi redom počev od čelnika Opštine do ministara tadašnje Vlade Zdravka Krivokapića ekspresno su obećali rekonstrukciju u najskorijem mogućem roku. Pomak je bio tender u vrijednosti 4,5 miliona eura raspisan u martu 2022 od strane Uprave javnih radova. Projekat je trebao biti završen u roku od 4 mjeseca aa potpuni završetak radova 10 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Tako je trebalo biti ali - nije.

tekst se nastavlja...


Šta se desilo ne znamo, ali ono što znamo jeste da Vlada Dritana Abazovića "ne želi sipati u šuplje" kao i da se Institut silom nastoji privatizovati, tako da još jedan propali dio Instituta, izgleda, nekome i odgovara pa od rekonstrukcije ni "r".

U ovom momentu radnici Instituta su 4 mjeseca bez plate, protest je zakazan za 1. maj, sudbina Insttuta je neizvjesnija nego ikad, a kako trenutno stvari stoje, sudbina bazena je slična onoj dječijeg odjeljenja u blizini.

Institut umire dio po dio a nemoguće je oteti se utisku da to nekome i to kako odgovara. Gradu, građanima i radnicima - sigurno ne.



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN