• SVE VIJESTI

Vodovod HN: Akcijom saniranja gubitaka na mreži do sigurnijeg vodosnabdijevanja


Tokom prethodna dva mjeseca „Vodovod i Kanalizacija“ DOO Herceg Novi je pored redovnih aktivnosti pojačalo i aktivnosti na pronalaženju gubitaka vode na vodovodnoj mreži, koji su ekstremno veliki već godinama. Većina aktivnosti je usmjerena prema rivijeri gdje su i gubici na mreži najveći ali se ne zapostavlja nijedan dio grada. 

"Pojačavanjem ljudskih i tehnničkih resursa Službe za otkrivanje gubitaka na mreži, pokrenuta je velika akcija koja je rezultirala otkrivanjem velikog broja do sad nepoznatih kvarova na mreži. Uvođenjem druge smjene u radnoj jedinici za održavanje vodovodne i kanalizacione mreže u isto vrjeme je omogućilo i da se otkriveni kvarovi odmah saniraju i popravljaju. Sve ove aktivnosti su dovele do rekordne minimalne potrošnje vode na rivijeri, što se očitava na minimalnoj potrošnji na rezervoaru „Zmijice“ od svega 79 l/sek što je jasan pokazatelj uspješnosti ove akcije. Dosadašnja mjerenja potrošnje na istom rezervoaru u istom periodu u prethodne tri godine (2020 – 104 l/sek; 2021 – 103 l/sek; 2022 – 93 l/sek i 2023 – 79 l/sek) pokazuju da se u svega dva mjeseca popravkom nadjenih kvarova potrošnja smanjila a pošto se uskoro očekuje i sanacija još nekoliko već pronadjenih velikih kvarova u Bijeloj i Kumboru, gdje će se promijeniti nekoliko stotina metara cijevi i za šta se uskoro očekuje isporuka potrebnog materijala, očekuje se da će se gubici dodatno smanjiti. Pošto će posle prvomajskih praznika ova akcija biti pojačana i dodatnom kampanjom gdje će nam tehničku podršku pružiti i kolege iz Kotora i Tivta, za očekivati je pronalazak i saniranje većeg broja kvarova i time dodatno smanjiti gubitke vode na mreži." - objašnjeno je iz Vodovoda.

Kako dodaju, uz veliku angažovanost i zalaganje svih zaposlenih, sve navedene aktivnosti će omogućiti bolje korišćenje vodenih resursa kojima raspolažu a borba sa saniranjem gubitaka kao i razvoj vodovodne i kanalizacione mreže će biti  prioritet u daljnjem periodu.

Izvor: Vodovod HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN