• SVE VIJESTI

Apeli i traženja: Novo trajektno preduzeće, stvaranje uslova za premošćavanje zaliva


Na XIII sjednici lokalnog parlamenta odbornici su danas bili jednoglasni po pitanju usvajanja zaključaka u okviru druge tačke dnevnog reda “Informacija o radu opštinske Komisije za rješavanje problema i statusa trajektne linije Kamenari - Lepetane”, a koje će proslijediti Vladi i JP Morsko dobro.

Usvojeni zaključci su:  

SOHN insistira da Vlada Crne Gore osnuje posebno preduzeće koje će se baviti trajektnim prevozom, a čije će sjedište biti u Herceg Novom.

SOHN apeluje na Vladu da Opština Herceg Novi bude većinski zastupljena u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi budućeg privrednog društva, čija će osnovna djelatnost biti pružanje usluga trajektnog prevoza.

SOHN poziva Vladu Crne Gore da pokrene odgovarajuće preduslove za premošćavanje Bokokotorskog zaliva, izgradnjom mosta ili tunela, kako bi se trajno riješio problem saobraćajne povezanosti Herceg Novog.

SOHN traži od JP Morsko dobro da mještani MZ Kamenari imaju veće povoljnosti od ostalih građana Herceg Novog, što bi podrazumjevalo oslobađanje plaćanja karte prevoza za sve mještane Kamenara sa stalnim boravkom i nekretninom na području ove mjesne zajednice, a sve to zbog buke i gužve, naročito u ljetnim mjesecima, što ugrožava njihovo svakodnevno funkcionisanje i bavljenje turizmom.

Izvor: Opština HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN