• SVE VIJESTI

Avans Institutu što hitnije. Država da postane vlasnik dvije trećine


Gostujući u emisiji "Mreža" na RTCG, gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić rekao je da, kad je u pitanju Institut "Simo Milošević", nema puno vremena jer zaposleni četiri mjeseca nisu primili platu.

"Mi smo juče urgirali da se avansna uplata od strane fonda izvrši ka Institutu. Već su oni jednom izvršili uplatu avansa u martu mjesecu a Institut je u međuvremenu odradio sva ta sredstva, odsnosno sad je u nekoj pretplati, pa bi se moglo kroz tu uplatu avansa obezbijediti dovoljno da se isplate makar tri ove zaostale plate, da se nekako prevaziđe ova ljetnja sezona", kazao je Katić.

Istakao je da ne bi bilo dobro da se Norvežanima koji ljeti borave u Institutu "Simo Milošević" pošalje loša slika.

"S obzirom na to da su Norvežani već stigli kroz taj projekat ne bi dobro bilo da pošaljemo lošu sliku da taj nivo i kvalitet i usluga opadnu, jer je potrebno njih pridobiti da dolaze u Institut "Simo Milošvić", kazao je Katić.

Naveo je da jedna od opcija koja bi morala da bude u narednom periodu to je da država kroz plan resuktruriranja preduzeća, ukoliko se ne ide na proces privatizacije, pomogne Institutu.

"Jedan od preduslova za to bi bio da država otkupi i ovaj dio akcija od manjinskih akcija, kako bi na taj način postala dvotrećinski vlasnik tog paketa i onda bi mogla da odlučuje o planu i ostvarivala bi punu ulogu i Institutu "Simo Milošević", naveo je Katić.

Istakao je da kada je najbitnije da se glavna sezona dočeka na pravi način.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN