• SVE VIJESTI

Ima li smisla ganjati povoljniju kartu za trajekt? Zašto jednostavno ako može komplikovano?


Zašto jednostavno ako može komplikovano? To je prvo pitanje koje se nameće kada pročitate šta Vam je sve potrebno od dokumentacije da bi ostvarili pravo na povoljniju kartu za trajekt, koja će Vas tada koštati 3 eura, doduše preko cijele godine, a u skladu sa sporazumom koji je Opština Herceg Novi potpisala sa JP Morsko dobro.

Najprije nabrojimo da, kako je saopšteno iz Opštine, na Građanskom birou (šalteri 6 i 7) trebate predati slijedeće:

-Popunjen obrazac C koji ćete dobiti u Građanskom birou

-Kopiju važeće lične karte

-Uvjerenje o prebivalištu na teritoriji opštine Herceg Novi – original ili ovjerenu kopiju

-Kopiju važeće saobraćajne dozvole a ako saobraćajna dozvola nije na ime vlasnika lične karte – podnosioca zahtjeva, trebate dostaviti i kopiju kupoprodajnog ugovora vozila ili generalno punomoćje ovjereno kod notara.

-Povoljnosti mogu ostvariti građani i građanke koji imaju vozilo registrovano na HN tablice.

Dodajmo i to da je osim na Građanskom birou podnošenje zahtjeva i dokumentacije moguće i slanjem na e-mail trajekt@morskodobro.me.

Da smo papirna država i da nam kompjuteri po službama i institucijama služe prvenstveno za igranje igrica odavno znamo ali zar je stvarno potrebno ovoliko papirologije - čitaj gluposti? Je li moguće da od toliko partijskih uhljeba baš niko nije mogao smisliti jednostavniji način? Ili ipak nije htio?

Samo dok čitate spisak potrebnih stvari za ostvarenje popusta od 1 ili 2 eura dođe vam pomisao ma nosite se i vi i vaše sniženje ili u grubljoj opciji j..ite se i vi i 2 eura.

Onome ko preko trajekta ide često ili svakodnevno svakako ovih par eura i te kako znači i vjerovatno će se upustiti u ovu papirnu avanturu ali mnogima koji trajekt prelaze povremeno ovo kidanje živaca u saradnji sa plaćanjem raznih taksi, tj. pljačkanjem od najmanje 10 eura u startu a notara da i ne pominjemo, se ni u kom slučaju ne isplati a čini se da se ovim postupkom ustvari i računa na to da će mnogi odustati.

Dakle, cirkus trajekt od kojeg će, za razliku od dojučerašnjeg Kurte kojem je zlatna koka oduzeta, sad profitirati i sve nas vući za nos Murta u Podgorici - se nastavlja. Bez brige, sa sniženjem ili bez na dobitku sigurno neće biti luzerski Novi.

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN