• SVE VIJESTI

(VIDEO) Ogromna tragedija: Učenik ubio 8 đaka i radnika obezbeđenja u školi u Beogradu


U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, učenik je pucao na đake i obezbjeđenje. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju je potvrdilo da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik.Vlada Srbije donijela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji. Otac osumnjičenog dječaka je uhapšen.

Beogradski mediji javljaju da je meta bila i bivša učiteljica 14-ogodišnjeg učenika sedmog razreda, koji je ispalio više hitaca iz pištolja na obezbjeđenje i učenike.

Kako prenosi N1, maloljetnik je jutros oko 8 sati ušao u osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda i počeo da puca iz pištolja u đake.

Policija je, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog dječaka.

Na mjesto pucnjave stigli su i ministri prosvjete i zdravlja Branko Ružić i Danica Grujičić.

Doktor Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, rekao je za RTS da je dvoje povrijeđenih van životne opasnosti.

Kako prenosi RTS, nastavnica i troje dece primljeni su u Urgentni centar u Beogradu, a svi imaju prostrjelne rane u predjelu grudnog koša.

Milić: Maloljetnik planirao napad i napravio spisak žrtava

Načelnik beogradske policije Veselin Milić je naveo da su policijski službenici na licu mesta lišili slobode napadača i pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično djelo i da je počinilac mjesec dana planirao zločin.

"Prema dosada prikupljenim saznanjima, dete K. K. je u dužem vremenskom periodu planirao izvršenje ovog krivičnog djela. Motiv još uvek nije utvrđen, niti nam je saopštio. Dana 3. 5. 2023. izabrao je iz razloga što je učionica istorije bila u blizini ulaza u školu, a prvi čas je imalo njegovo odeljenje VII-2. Vatreno oružje, pištolj koji je za sada nađen, kalibra 9 mm sa tri okvira, kao i malokalibarski pištolj je uzeo iz stana svoga oca, ostavio u torbu, gdje je pripremio i ponio četiri Molotvoljeva koktela", rekao je Milić.

Dodao je da je počinilac odmah po dolasku u školu izvadio pištolj i pucao u radnika obezbjeđnja D. V. nakon čega se okrenuo ka djeci i A. B koja je bila dežurna i ničim kriva sjedela za stolom.

Uhapšen otac dječaka

Otac dječaka osumnjičenog da je jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, među kojima je i radnik obezbeđenja, uhapšen je danas, rekao je na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Gašić je naveo da su oba pištolja koja su pronađena kod dečaka imala legalne dozvole.

„Roditelj tvrdi da je imao više komada oružja i da ih je držao zaključanim. Imao je više komada oružja iz 2016. i 2017. godine, i da je sef imao šifru. Očigledno je da je dijete imalo šifru čim je uspio da dođe do posjeda tih dva pištolja. I tri okvira puna sa po 15 metaka“, rekao Gašić.

Dodao je da je prema nezvaničnim informacijama dečak išao u zajednički lov, i da je na taj način naučio da puca.

„U svakom slučaju i prema ocu će biti preduzete zakonom predviđene mjere“, zaključio je Gašić.

Izvor: RTCG / N1 / RTS

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN