• SVE VIJESTI

Premijer Abazović: Za Institut 2 rješenja. Pomagaćemo i dalje


Gostujući na RTCG, aktuelni premijer Dritan Abazović izjavio je da su za Institut Igalo moguća 2 rješenja ali da je za oba potrebno vrijeme.

On je objasnio da ulaganje države, koja nije stoprocentni vlasnik, u Institut Igalo, znači kreditiranje privatnika koji imaju više od 40 % vlasništva i koji čekaju državnu pomoć ili da Institut krahira jer im odgovara da se proda. 

"To nije naše u stoprocentnom vlasništvu i sve što uložimo biće naše i koristićemo benefite u narednom periodu. Tu ima dosta politike ali ne smeta mi tu smo da pomognemo. Nekoliko puta smo im izlazili u susret i opet ćemo." - saopštio je Abazović i iznio dva moguća rrješenja za rješavanje problema.

"Varijanta jedan je da država kupi ovih 44% akcija i bude stoprocentni vlasnik. Varijanta dva je da prodamo naše vlasništvo i pokušamo da uvedemo neku ozbiljnu, kredibilnu firmu, koja bi imala dužnost da zaštititi zdravstveni turizam, podigne usluge najmanje na četiri zvjezdice uz tu socijalnu komponentu, da zadrži radnike." zaključio je Abazović.

Izvor: RTCG

PROČITAJTE JOŠ: Stabilnost još daleko: "Ako Novljani dozvole da se Institut privatizuje, možemo zaključati grad"



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN