• SVE VIJESTI

Stigla "Ruka pravde", ali samo kao trajekt. Morsko dobro: Idealan za nove linije


Trajekt "Ruka pravde" koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro iz Budve uplovio je jutros u Luku Zelenika.

Ovaj 76 metara dug brod, star 23 godine je 17. juna isplovio iz Grčke luke Pirej, a prije toga stekao je državnu pripadnost Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno iz Morskog dobra, Trajekt „Ruka pravde“ predstavlja dugoročnu investiciju i biće idealan i za uvođenje novih linija.

"Brod predstavlja sasvim drugu vrstu ponude kako sa aspekta sigurnosti, tako i sa aspekta komfora putnika. Smatramo svojim velikim uspjehom što smo u ovako ograničenom vremenskom periodu uspjeli prije svega da identifikujemo odgovarajući brod, a osim toga da obezbijedimo da je brod kupljen slobodan od bilo kakvih pravnih tereta i sl. Brodom upravlja crnogorska posada i ovim putem im čestitamo na dobro odrađenom poslu i želimo im mirno more do uplovljavanja u prvu crnogorsku luku", saopšteno je tada iz Morskog dobra.

Iz Morskog dobra su ranije saopštili da vrijedno rade na tome da se u što kraćem roku ispune sve ostale zakonske formalnosti, kako bi se brod mogao što prije staviti u operativnu upotrebu na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane.

Oni su apelovali na građane da imaju razumjevanja, demantujući navode nekih medija da će ovo biti trgovački brod u Crnoj Gori sa pogonom koji čine motori južnokorejskog proizvođača Doosana, za koji kod nas nema ovlašćenog servisa, niti distributera rezervnih dijelova.

Iz Morskog dobra su demantovali i navode da trajekt ne odgovara liniji Kamenari-Lepetane, dodajući da su iste špekulacije plasirane i za brod “30. avgust”, za koje se dokazalo da su neosnovane.

Trajekt dužine 76 metara, proizveden je 2000. godine i koštao je 3,2 miliona EUR. Njegov kapacitet je 90 vozila. Dosadašnji vlasnik plovila bila je grčka firma Karaiskakis Shipping Company.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN