• SVE VIJESTI

U Kotoru prvi Reciklomat: Iskorišćenim flašicama nahraniš mačke


U okviru projekta br 2, KOTOR CATS & ECO FRIENDLY CITY, postavljen je prvi od nekoliko reciklomata, kojim se želi doprinijeti kako dobrobiti naših dragih mačaka, po kojima Kotor postaje sve više i više poznat, tako naravno i zaštiti životne sredine. - saopšteno je iz Opštine Kotor.

Reciklomat je postavljen na lokaciji kod ,,mačijeg grada’’ u parkiću pored crkve Blažene Ozane. Funkcioniše na principu ubacivanja plastične ambalaže, recimo flašica od vode i sokova. Dvije flašice su potrebne za jednu dozu hrane.

"Molimo sve naše sugrađane, kao i goste da mačke hrane hranom namjenjenom njima i izbjegavaju da im daju hranu za ljudsku upotrebu. Kada se posuda u aparatu napuni hranu mozete prebaciti u činije ispred kućica ili jednostavno ostaviti u aparatu." - objašnjava se u saopštenju.

Ujedno apeluju na sve da čuvaju i pravilno koriste opremu i zahvaljuju pet shopu ,,Zooland’’ iz Dobrote za donaciju prve količine hrane i Sekretarijatu za investicije Opstine Kotor sa kojima je realizovan ovaj projekat.

Izvor: Opština Kotor

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN