• SVE VIJESTI

Vojska ustupa Morskom dobru vojne objekte u Lepetanima. Od povratka firme za trajektni prevoz Novom očito ništa


Ministarstvo odbrane privremeno će ustupiti Javnom preduzeću Morsko dobro (JPMD) dva objekta koji se nalaze u okviru bivše vojne lokacije Lepetane u Tivtu.

To se navodi u Informaciji, koja je usvojena na sjednici Vlade.

“Vlada je dala saglasnost da se dva objekta koja se nalaze u okviru bivše vojne lokacije Lepetane u Tivtu ustupe na privremeno korišćenje bez naknade JPMD, za potrebe smještaja službe zadužene za poslove trajekta na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane, najduže do privođenja namjeni lokacije Lepetane u Tivtu u skladu sa važećim planskim dokumentom”, rekli su iz Vlade.

Iz Vlade su kazali da su dali saglasnost na Izmjene Plana korišćenja sredstava JPMD za ovu godinu, radi obezbjeđenja dodatnih sredstava za nabavku trajekata za prevoz vozila i putnika na relaciji Kamenari – Lepetane sa rezervnim djelovima i pratećom opremom.

“Dodatna sredstva zbog kojih se vrši izmjena plana iznose 2,1 milion eura, tako da se planirana sredstva sa 18,5 povećavaju na 20,5 miliona eura”, kaže se u saopštenju.

U diskusiji je istaknuto da se najveće uvećanje prihoda odnosi na usluge prevoza trajektom, koji po važećem planu iznose 6,7 miliona eura, a po izmijenjenom 8,7 miliona eura.

Izvor: MINA / CDM

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN