• SVE VIJESTI

Restrikcije vode od 3. do 13. septembra zbog remonta na Platu. Evo kad će biti vodosnabdijevanja


Shodno dopisu “Elektroprivrede Republike Srpske”, tj. njihovog zavisnog sistema “Hidroelektrane na Trebišnjici” i “Hrvatske elektroprivrede” (HEP), pogon HE “Dubrovnik” obavješteni smo da su remontne aktivnosti na energetskoj opremi, uključujući pregled dovodnog tunela između dvije hidroelektrane planirane za period od 03. do 13. septembra ove godine. Iz tog razloga u navedenom periodu će biti ispražnjen hidrotehnički tunel Gorica-Plat pa tako i obustavljen dotok vode za Herceg Novi. - saopšteno je iz Hercegnovskog Vodovoda.

Tokom perioda obustave dotoka vode sa vodostana “Plat” potrošači će se snabdijevati vodom iz lokalnih izvorišta kao i određenim količinama vode iz izvorišta Karasovići u Konavlima i sistema Regionalnog vodovoda crnogorsko primorje.

Kako raspoložive količine vode neće biti dovoljne za kontinuirano snabdijevanje, cijele opštine, svih visinskih zona, neophodno je uvođenje restriktivnog režima, s tim da će naselja Kamenari i Bijela biti izvan tog režima. Distribucija vode će se obavljati prema sledećem rasporedu:

- naselja od Sutorine do Savine od 7.00 do 09.00  i od 19.00 do 21.00 časova

- naselja od Meljina do Bijele od 5.00 do 07.00 i od 17.00 do 19.00 časova

- naselja Bijela i Kamenari će imati kontinuirano vodosnabdijevanje vodom iz Regionalnog vodovoda

- naselje Žvinje će se snabdijevati cistijernom po potrebi kao i druga naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobiti vodu.

Kontakt telefoni za naručivanje cistijerne: 067 213 810 i 067 166 342

Vrijeme trajanja vodosnabdijevanja direktno zavisi od položaja potrošača u odnosu na pripadajuće rezervoare.

Iz Vodovoda mole potrošače da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi istu mogli isporučivati po rasporedu vodosnabdijevanja. A posebno mole vlasnike bazena za plivanje, da u ovom periodu ne vrše punjenje ili dopunjavanje svojih bazena vodom iz sistema.

"Nadamo se da će radovi na remontu postrojenja i hidrotehničkog tunela biti završeni prije predviđenog roka a time i restriktivni režim vodosnabdijevanja biti kraći od planiranog." - zaključuje se u saopštenju Vodovoda.

Izvor: Vodovod HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN