• SVE VIJESTI

Organizacija bolnice Meljine na ovaj način neodrživa. Neophodna gradnja nove bolnice. Nedostatak kadra ogroman problem


Vuk Kadić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, gostujući jutros na TV Vijesti, izjavio je kako u U FZZO CG pokušavaju da nađu rješenje za nedostatak kadra kako u Bolnici Meljine tako u drugim zdravstvenim ustanovama.

„Bolnica Meljine je u posebno teškoj situaciji. Jedan sam od rijetkih u zdravstvenom sistemu koji je nekoliko puta bio u Bolnici Mlejine i shvatio sam i prepoznao probleme, ali su oni višedecenijski i vrlo se teško rješavaju." - rekao je Kadić i ujedno najavio konkurs za srednji medicinski kadar i ljekare u Bolnici Meljine ali i ukazao na generalni problem nedostatka kadrova koji se, kako navodi, ne možemo izmisliti i za to je potrebno vrijeme. 

Istakao je i da je organizacija organizacija Bolnice Meljine paviljonskog tipa na ovaj način neisplativa. 

"Imali smo desetine razgovora sa zaposlenima, sa predsjednikom Herceg Novog, sa direktorom kotorske bolnice, koji je i odgovoran u ovom trenutku za funkcionisanje Bolnice Meljine. Svi smo saglasni da ovakav način organizacije Bolnice Meljine paviljonskog tipa je potpuno neisplativ u 21. vijeku. Mora se raditi nova zgrada, nova bolnica koja će biti funkcionalna na jednom mjestu, sa 100-150 kreveta i koja će zadovoljiti potrebe građana Herceg Novog i Bijele“, kazao je Kadić i podsjetio da bi zbog sudskih i imovinko pravnih postupka koji se vode trebalo naći drugu lokaciju za Bolnicu.

Naglasio je i koliko je oprema u Bolnici Meljine zastarjela i nije obnavljana godinama i izrazio divljenje kolegama koji uspijevaju da na neki način drže minimum funkcionisanja.

"Kada sam dolazio tamo znao sam da će biti ovakva situacija. Oni su imali entuzijazam da će moći situaciju da iznesu, ali vrijeme je pokazalo da je, ipak, bilo potrebno mnogo više kadra, da bi bolnica funkcionisala bar na minimumu." - rekao je Kadić.

Najavio je da će kroz ugovore o dopunskom i privremenom radu pokušati pronalazak kadrova sa strane, iz drugih gradova Crne Gore i iz drugih država ali istakao da je to samo na neki način premoštavanje problema, ne i rješavanje i naglasio da je za bolnicu Meljine potrebna potpuno nova strategija, nezavisno od postojećeg stanja.

Izvor: Vijesti

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN