• SVE VIJESTI

U izradi novi zakon: Zabrana i elektronskih cigareta. Naći način da se onemogući prodaja maloljetnicima


U izradi je novi zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda kojim ce se zabrana proširiti i na elektronske cigarete, istakla je turistička inpektorka Crne Gore Jelena Kankaraš Kovačević.

Dalje je navela da je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) ukazala Ministarstvu zdravlja na istraživanja koja govore o štetnosti elektronskih cigareta po život i zdravlje ljudi i da ih je potrebno zabraniti kao i tradicionalne duvanske proizvode.

Male novčane kazne obesmislile Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, a pojedine njegove odredbe se pokazale neupotrebljivim u praksi.

Zakonodavac mora pronaci efikasna rješenja kako bi se onemogućila prodaja bilo kog duvanskog proizvoda licima mlađim od 18 godina.

I pored svih manjkavosti aktuelnog zakona, kontrolu nad njegovom implementacijom i dalje sprovode turistički, tržišni i sanitarni inspektori svakodnevno u okviru redovnih kontrola u kojima su izrekli veliki broj novčanih kazni.

Na kraju je istakla da su zastakljene terase zatvoreni prostor i na njima je zabranjena konzumacija duvanskih proizvoda.

Izvor: Antena M

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN