• SVE VIJESTI

Novi uspjeh članova "Cvrkutića" u Novom Sadu. Lidija Ivanović za SHN: "Djeci se vraća želja da se bave muzikom za njihov uzrast"


Članovi Dječijeg hora "Cvrkutići" Lana Vuksanović, Lena Jakšić i Uroš Salamadija vratili su se danas sa još jednog uspješnog nastupa na XVII Medjunarodnom muzičkom festivalu dječije pesme "Školjkice 2023."

U konkurenciji je bilo 29 takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije zatim Švedske, Madjarske, Azerbejdžana i Rusije.

Takmičari su po uzrastu podjeljeni u tri kategorije, i tako i ocjenjivani.

Lana Vukasnović, osvojila je prvo mjesto, sa svojom pjesmom "Baš me briga", a Lena Jakšić i Uroš Salamadija, treće.

Dodjeljena je i posebna nagrada za najbolji scenski nastup, koju je osvojila djevojčica iz Rusije, nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Maši Milovanović iz Srbije, a gran pri Festivala poneo je dječak iz Azerbejdžana, Teimur Garajev sa pjesmom o Svijetu bez rata.

Ono što je ove godine obilježilo festival svakako je to što su "Školjkice" bile obojene u plavo i time skrenule pažnju i bile posvećene brizi o djeci sa dijabetesom.

"Ovo je zaista bio sjajan festival, režija i scena su bile očaravajuće, a sama organizacija na visokom nivou. Sve pohvale za grad Novi Sad i upravu festivala, pod rukovodstvom gospodina Gnip Milana. Nezaboravan doživljaj, stvaranje divnih poznanstava izmedju dece, tri večeri prelepog druženja uz smeh i pesmu." - kaže nam muzička mentorka i dirigent "Cvrkutića" Lidija Ivanović i ističe da mnogi kandidati ovog Festivala, žele da budu gosti Festivala dječijih talenata, "Pored mora, pjevati se mora" koji se održava u našem gradu.

"Na to sam posebno ponosna i nadam se dobroj realizaciji ovog novskog festivala početkom juna iduće godine." - naglašava Ivanović za naš blog.

Kada su u pitanju naredni nastupi, pred ovim mladim muzičkim nadama je autorski Festival "Zlatna pahulja" u Rožajama, na koji su konkurisali i očekuju dobar rezultat.

"Dječiji hor "Cvrkutići" ima izuzetno talentovanu decu u svojim redovima, što je rezultiralo i osam dodeljenih nagrada za učesnike Festivala "Minja Subota" na kojem je jedan od laureata bila i naša Lena Jakšić, koja je 07.11. nastupila na sceni DKC Beograd sa svojom nagradjenom pesmom "Stiže Božić Bata". Puno mi je srce jer se deci vraća želja da se bave muzikom koja im pripada po tekstu i zvuku. Naš Herceg Novi ima zaista puno talentovane dece, željne ovakvih izazova i doživljaja, koji bogate detinjstvo." - naglašava naša sagovornica.

Naravno, teško da bi sve bilo moguće da nije pomoći.

"Veliku zahvalnost za odlazak na ovaj Festival u Novi Sad dajemo kompanijama AirMontenegro i AirSrbija, Konzulatu Srbije u Herceg Novom, Ministarstvu kulture republike Srbije, Turističkoj organizaciji Herceg Novog i naravno Opštini Herceg Novi i Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje. A bez podrške i dobre volje roditelja ove naše dece, naš rad ne bi mogao da se iskaže na ovaj divan način. Zato od srca HVALA svima, posebno našoj divnoj talentovanoj deci. Veliko bravo za Herceg Novi." - poručuje, s razlogom ponosna na uspjeh, Lidija Ivanović.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN