• SVE VIJESTI

Praznik mimoze 2024: Najveći ledeni tobogan, veče priganica, niz zabava za djecu...


Turistička organizacija Herceg Novi obezbijedila je ledeni tobogan kao najveću dječiju atrakciju tokom 55. Praznika mimoze.

Ledeni tobogan biće postavljen u Parku Boka. Iako je sam za sebe veliki „događaj i doživljaj“ osmislili smo i   prateće zabavne sadržaje koji će na poseban način, a na radost najmlađih i njihovih roditelja obogatiti zimsku turističku ponudu Herceg Novog. Biće to razlog više zbog kojeg će se mališani Novoga i gosti radovati predstojećoj zimi.

Neki od  pratećih sadržaja biće mala i velika  „Šeširijada“ gdje će se uz muzičku podršku i light show prijavljeni učesnici boriti za nagradu „Naj mimozin šešir“, potom „Mimozin gastro vikend“ kada će gradovi pobratimi Herceg Novog predstaviti svoju autentičnu gastro ponudu i kada je planirano da se  učenici ŠC “Ivan Goran Kovačić” predstave sa specijalitetima na temu mimoze a koje će osmisliti i pripremati sami.

"Sv Trifun – Dan ljubavi i vina“, događaj je gdje će se tokom prvog dijela dana mališani baviti iscrtavanjem 3D slova „Volim mimozu“ a u večernjem terminu slijedi  “Veče priganica i kuvanog vina”uz nastup muzičkog benda. „Ledeni dan“ biće muzičko zabavni dogadjaj  organizovan za druženje najmlađih  sa maskotama, uz konzumiranje ledenih poslastica, sladoleda Snješka i Snjeguljice.

"Most funny face” program je prvenstveno namjenjen  tinejdžerima i takmičarskog je karaktera, a „Mali mimozin bazar“ realizovaće se u saradnji sa vrtićima i nižim razredima osnovnih škola.

Sadržaji  pod nazivom „Takmičarski dani“ biće namjenjeni  učešću porodica i ekipa koje će se takmićiti na različite teme, gdje pobjednike očekuju nagrade.

Tu su i radionice na temu “Podjeljena sreća je dva puta veća” - osmišljena sa ciljem promovisanja  pojmova drugarstvo i prijateljstvo, uz izradu simbola drugarstva, poput čestitke,  potom radionica na temu “Malo lutkarsko pozorište” u kojoj će djeca koristiti različite tehnike i materijale za izradu svoje verzije maski, kao i „Eko radionica – čarobni pasulj“, edukativnog ekološkog karaktera , gdje će se kroz igru, zabavu i upoznavanje najmlađi  otkrivari  ljepote svijeta koji nas okružuje i na zanimljiv i kreativan način steći znanja o eko kulturi, zaštiti prirode i životinja, do toga kako zasaditi biljke u saksiji ili bašti.

Kako je sport nezaobilazan kada su najmlađi u pitanju, sportske aktivnosti biće organizovane pod nazivom  “Ko će brže, ko će prije“.

Izvor: TO HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN