• SVE VIJESTI

Osnovni Sud HN: Nastavak i poboljšanje saradnje s policijom i tužilaštvom uprkos nedostatku kadra


Predsjednica Osnovnog suda u Herceg Novom, Vesna Gazdić održala je sastanak u Osnovnom sudu sa predstavnicima Uprave policije OB Herceg Novi, VD načelnikom Slobodanom Đokićem, komandirom Slobodanom Kovačevićem i Mitrom Tadićem i rukovodiocem ODT Herceg Novi Ristom Stijovićem.

Na održanom sastanku izloženi su analiza i rezultati rada Osnovnog suda u Herceg Novom tokom 2023.g. sa konkretnim akcentom na broj realizovanih predmeta izvršenja krivičnih sankcija, broja aktivnih predmeta koji su u radu u ovom referatu, kao i ukupan broj aktivnih potjernica na dan 25.01.2024.g.

Takođe razgovarano je o iznalaženju konkretnih rješenja u cilju poboljšanja saradnje u vezi postupanja po naredbama ovog suda za prinudno dovođenje i sprovođenje osuđenih u UIKS, uručenje uputnih akata osuđenima na izdržavanje kazne, budući da ti predmeti zahtjevaju hitnost u postupanju, kao i postupanje policije u dijelu koji se odnosi na uručenje sudskih poziva i svih ostalih pismena.   

Jedan od zaključaka je da Osnovni sud u Herceg Novom, Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom i Uprava policije OB Herceg Novi u dosadašnjem radu, bez obzira na nedostatak stručnog kadra, imaju izuzetnu saradnju, a koja će se zajedničkim naporima i tokom 2024.g. nastaviti.

Izvor: Osnovni sud HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN