• SVE VIJESTI

Godina dana od preuzimanja trajekta u državnu svojinu. MD: Prihod 7 mil. eura


Prošlo je godinu od kada je trajektni prevoz vraćen u državno vlasništvo. Iz Javnog preduzeća Morsko dobro kažu da su postignuti značajni rezultati.

"Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u prilog tome, govori činjenica da je prema nedavnom ispitivanju tržišta, preko 85 odsto građana Crne Gore izrazilo visok nivo zadovoljstva ovom odlukom.

"Od 05. maja 2023. godine, od kada je počela naplata karata, ostvaren je značajan prihod od oko sedam miliona eura. Ovaj iznos je dvostruko veći u poređenju s prihodom koji je država ostvarila tokom čitavih 20 godina, dok je ovom linijom upravljao bivši korisnik Pomorski saobraćaj", kazali su iz JPMD.

Navode da je mompletan tim Javnog preduzeća odgovornim pristupom uložio napore na uspješnom stavljanju u funkciju trajektne linije Kamenari - Lepetane.

"Njeno  vraćanje u državne ruke predstavlja najznačajniju tekovinu promjena nastalih nakon 30. avgusta. 2020. godine”, kazali su iz JPMD.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN