• SVE VIJESTI

Političke igre bez granica: Smijenjen direktor Doma zdravlja HN


Ministar zdravlja Vojislav Šimun smijenio je direktora Doma zdravlja Herceg Novi Aleksu Đekića a na njegovo mjesto postavljena je dr Dragana Knežević koja će obavljati funkciju vršioca dužnosti.

Aleksa Đekić, diplomirani pravnik, na mjesto v.d. direktora postavljen je u decembru 2022 u mandatu Dragoslava Šćekića u Vladi Dritana Abazovića a imenovanje je pratila burna reakcija dijela javnosti i političkih garnitura jer je neposredno prije toga smijenjen Goran Komar. Dio zaposlenih u Domu zdravlja tada je i protestovao.

Đekićevi potezi u kratkom mandatu su takođe nailazili na žestoke kritike ali i na odobravanja. Primjera radi, kritikovala se rokada kadra po ambulantama Bijela i Igalo, ali je, sa druge strane, u Dom zdravlja dovedeno 7 ljekara specijalista i 9 ljekara konsultanata.

Koje poteze će povlačiti Đekieva nasljednica vidjeće se uskoro a jedino što preostaje je nadati se da će biti na boljitak građana, što je i jedino bitno, bez obzira na političke igrarije i "rok trajanja" na funkciji.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN