• SVE VIJESTI

Čestitamo! Uspjeh troje novskih učenika na Državnom takmičenju osnovnih i srednjih škola


Ispitni centar Crne Gore objavio je rezultate Državnog takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola iz prirodnih nauka, istorije i geografije kao i stranih jezika. Novčani dio nagrada obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i to za I, II i III mjesto za učenike po 1000, 700 i 500 eura, dok će njihovi mentori dobiti od 300 do 600 eura.

"Najboljim učenicima i njihovim mentorima, nagrade će uručiti ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović", saopšteno je iz resora kojim ona rukovodi.

U takmičenju je učestvovalo 426 učenika iz 90 osnovnih škola kao i 323 učenika iz 37 Srednjih škola a odlične rezultate u takvoj konkurenciji ostvarila su trojica učenika iz našeg grada: Dušan Reljić, Sava Huter i Andrej Voučko.

Dušan Reljić, učenik OŠ "Dašo Pavičić" sa 75 bodova osvojio je prvo mjesto u takmičenju iz matematike za IX razred u takmičenju učenika Osnovnih škola. Njegova mentorka je profesorica matematike Ivana Kecojević.

Sava Huter, učenik SMŠ "Ivan Goran Kovačić, sa 55 bodova osvojio je treće mjesto iz fizike u kategoriji II-IV razred. Njegov mentor je professor Ljubomir Đurišić. Imajući u vidu da niko nije osvojio potreban broj bodova za prvo i drugo mjesto, može se reći da njegova "bronza" sija "zlatnim sjajem".

Andrej Voučko, učenik SMŠ Ivan Goran Kovačić, sa 98 bodova osvojio je treće mjesto iz Engleskog jezika. Njegova mentorka je profesorica Anica Radan.

Takmičenje je održano 24. i 25. februara u zgradi Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, osim ze programiranje koje je organizovano u zgradi tehničkih fakulteta UCG. Učenici osnovnih škola takmičili su se u VI razredu iz matematike, a u IX iz matematike, fizike, hemije, biologije, istorije, geografije, engleskog, ruskog, francuskog, italijanskog i njemačkog jezika. Srednjoškolci su bili podijeljeni u dvije kategorije: prva kategorija (učenici I i II razreda) i druga kategorija (đaci III i IV razreda). Oni su se u obje kategorije nadmetali iz: matematike, fizike, hemije, biologije, engleskog jezika, ruskog jezika, francuskog jezika, italijanskog jezika, njemačkog jezika i istorije. Takmičenje iz geografije i programiranja organizovano je u jednoj kategoriji (IV razred), s tim što su pravo učešća imali i učenici nižih razreda.

"O datumu za dodjelu nagrada, medalja i diploma će učenici, njihovi mentori, škole i javnost biti blagovremeno obaviješteni", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN